Dette er en meget kjent fortelling du finner i mange varianter. Grunnen til dette er vel fordi fortellingen egner seg godt i mange sammenhenger. For å få tilgang til fortellingen må du ha passord. Dette er noe jeg prøver ut for å beskytte noe av materialet jeg legger ut her på bloggen. Passordet skifter etter ti innlegg. Du får passordet ved å sende meg en melding på epost: heidi@fortellerkunstner.no.

Noen venner ble enige om å møtes en kveld det var fullmåne. Gjennom natten skulle de dele vin og fortellinger. Hver enkelt person skulle ta med seg en mugge med vin. All vinen skulle helles opp i en bolle og på den måten skulle de dele vin gjennom hele kvelden.

Hver enkelt gikk hjem til sitt og planla kvelden. En av dem tenkte: «Alle de andre vil sikkert ta med god vin til festen. Det er ikke nødvendig at jeg tar med meg den beste vinen. Jeg kan ta med meg en dårligere vin og ingen vil kjenne forskjell. Forresten jeg trenger ikke å ta med meg vin i det hele tatt. Jeg kan ta med vann.»
Kvelden for fullmåne kom, vennene samlet seg og alle helte innholdet fra sine mugger opp i bollen. Alle dyppet sine kopper ned i bollen og fylte de opp. Deretter skålte de og drakk. Hver enkelt drakk en kopp med vann. Ja, for alle hadde tenkt det samme: de andre tar med vin, så jeg tar med vann.