Det er torsdag og tid for tilbakeblikk. Til fortellerfestivalen i Oslo i april kommer Ben Haggarty. Han er en britisk forteller som både har vært min mester (lærer) og samarbeidspartner.

I 2010 hadde jeg forestilling for barn på Unicorn Theatre https://www.unicorntheatre.com/everything-else i London. Teatret er et eget teater for barn og unge som har eksistert i 70 år. Det er dermed et prestisjetungt og etablert teater. Forestillingen utviklet jeg over tre dager sammen med Ben Haggarty som jeg også fortalte sammen med. Temaet var norrøn mytologi. Dessverre, og det burde jeg ha skjønt den gangen, var forestillingen både for lang og for vanskelig for målgruppen. Når norske barn har problemer med å forstå norrønt, kan du tenkte deg hvordan det er for britiske barn.

Den norske ambassaden var tilstede ved en av forestillingene og skrøt mektig av Ben Haggarty hvilket fikk meg til å krype av skam langs gulvet over egen prestasjon.

Prosessen mot forestillingen var interessant, vi listet opp de fortellingene vi hadde lyst til å fortelle og prøvde å sette dette sammen til en lengre fortelling. Tor ble selvfølgelig sentral og vi la inn både Tors ferd til Utgaard og Tors kamp mot Hrugne. Dette ble nok et veldig mektig stoff, framført over en uke på Unicorn.

Jeg kan ikke si at jeg angrer selv om forestillingen ikke ble høydepunktet i min karriere. Materialet tok jeg med meg videre inn i et program kalt Ekko som jeg solgte til DKS. Så var det også selvfølgelig både lærerikt og stor stas å arbeide tett med Haggarty som jeg hadde så stor respekt for.

Under fortellerfestivalen skal Haggarty ha to forestillinger, prøv å få med deg begge. I tillegg skal jeg ha en «på scenekanten» samtale med han som jeg forbereder i det små. Det skal bli stas å treffe han igjen.