Kilde: Khasi myths, legends & folk tales av Bijoya Sawian

U Niang Raja var en fryktet prins. Han var vakker, høy med muskuløse lemmer og en sterk personlighet. Han kunne vandre gjennom kongeriket broren hersket over helt alene, uten beskyttelse. Det fortelles om uttallige ganger han ble drept, kuttet i biter som ble kastet og spredt utover klipper. Likevel, kort tid etter ville han fortsette å vandre som om ingenting hadde skjedd. Ingen kunne finne ut av hvor hans udødelighet kom fra.

Kongen i naboriket var i konstant frykt for Niang Raja. Han visste at den eneste måten å sikre sitt eget kongerike på, var ved å finne denne hemmeligheten. Omsider fant han og hans ministre en løsning. Niang Raja måtte forføres av en vakker kvinne.

Kongen ba sine menn om å finne en kvinne vakker som solen, den vakreste i hele landet. Den som kunne finne henne ville få en belønning.

Etter mange uker, fant de en slik kvinne. Hun ble brakt til slottet for godkjennelse og alle var fornøyd. Hun ble iført tradisjonelle klær som silke og gull som om hun var en prinsesse. Ingenting ble spart på. Kongen sa til den unge kvinnen

Vakre kvinne, du er her på grunn av en bestemt hensikt. Du skal hjelpe meg å fange den mektige prinsen U Niang Raja. Vårt kongerike er stadig i fare på grunn av han. Du må finne hemmeligheten bak hans udødelighet ved å bli hans kone. Om du makter dette, skal du og din familie bli godt belønnet.

Kvinnen dro avsted til naboriket. En dag hun gikk på markedet, fikk Niang Raja øye på henne og han ble slått av hennes skjønnhet. Han ba sine menn om å finne ut av hvem hun var. Men ingen kunne finne ut hvor hun kom fra og hvem hennes familie var. U Niang Raja gikk rett opp til henne og ba henne om å bli hans kone. Hun takk ja og gleden var gjensidig. Straks de var gift, gjorde hun alt for han og U Niang Raja elsket henne høyere for hver dag som gikk.

En dag da U Niang Raja skulle ut på en av sine lange vandringer, talte hans kone til han og sa: – det gjør meg usikker at du reiser slik. Du vandrere alene tiltross for alle farene, hva om døden tok deg fra meg, hva er poenget med å leve da? Hun gråt og U Niang Raja smeltet for sin kones bekymring. – Min kone, du trenger aldri bekymre deg for meg. Mine fiender kan kutte meg i mange biter mange ganger, men jeg vil alltid overleve. Min sjel ligger i mine tarmer og det er ingen som kjenner til dette. Om jeg ikke skades der, vil jeg aldri dø. Når jeg bader tar jeg alltid ut tarmene mine, vasker dem og legger dem tilbake så snart jeg har gjort det. Kona lot som hun var lettet og lykkelig. Hun visste at snart var hennes oppdrag over.

Da U Niang Raja hadde dratt, dro hun selv til markedet og der fikk hun overrakt beskjeden i hemmelighet. Deretter dro hun hjem. I kongeriket fikk valgt de ut spioner som skulle følge U Niang Raja.
En tidlig morgen gikk U Niang Raja til elven. Han tok av seg sine klær og tok ut tarmene, han vasket dem og la dem til tørk på en stein. Deretter hoppet han ut i elven. Da krøp spionene fram, grep tak i tarmene, kuttet dem i små biter og brente dem. Prinsen døde straks. Hans kone reiste hjem og en ny tid kunne begynne.