En mann gikk til en dyrebutikk og ba om et kjæedyr som kunne gjøre alt. «Skaff deg en hund!» var svaret. «En hund? Det er jo helt vanlig og dessuten kan ikke en hund gjøre alt mulig.” «Hva med en katt?» Og mannen svarte: «Det er det ikke snakk om. Jeg sa jo at jeg vil ha et dyr som kan alt.» Ekspeditøren sa da: «En papegøye?» og mannen svarte: «En papegøye kan ikke annet enn å si noen få ord.»

Ekspeditøren tenkte seg om og sa: «Jeg har det… Et tusenbein!» «Et tusenbein?,» sa mannen. “Jeg kan ikke forestille meg at et tusenbein kan gjøre alt mulig. Uansett, la meg prøve.»

Mannen tok med seg et tusenbein hjem. Han satte tusenbeinet ned på gulvet og sa: «Gjør kjøkkenet rent.» Da mannen gikk på kjøkkenet en halv time senere var det helt gullende rent. Tallerkener og annet var vasket, tørket og satt vekk. Alle flater skinte og gulvet var til og med vokset. Mannen var målløs. Han sa til tusenbeinet: «Gå og gjør rent i stua.»

Etter en stund gikk mannen inn i stua. Teppet var støvsugd, alle møbler var støvfrie, puter hadde blitt ristet og planter vannet. Mannen tenkte: «Dette er det mest utrolige jeg har opplevd. Den kan virkelig gjøre alt!»

Mannen sa til tusenbeinet: «Stikk ned på hjørnet og kjøp en avis til meg.» Tusenbeinet gikk ut døren. Det gikk ti minutter og ikke noe tusenbein var å se. Det gikk tjue og tretti minutter, men tusenbeinet forble borte. Mannen lurte på hva som hadde skjedd. Dette skulle da bare ha tatt et par minutter. Det gikk en hel time. Mannen ble bekymret, hadde tusenbeinet rømt? Hadde det blitt påkjørt av en bil?

Tilslutt gikk mannen til døren og åpnet den og der så han tusenbeinet sitte framfor døren. «Hva? Sitter du her. Det har gått en time og du skulle vært tilbake for lengst. Hvorfor sitter du her?» Tusenbeinet svarte: «Jeg skal, jeg skal, jeg må bare få på meg skoene.»