Kilde: Folktales of Egypt, Hasan M. El. Shamy
Fortalt i 1968
Gamal’Aabd-El-Naser døde og hans sjel for til himmelen. Der diskuterte himmelens engler og helvetes engler om han. Når de veide hans gode og onde handlinger, veide de nøyaktig det samme. Tilslutt sa de: ”La han reise til paradis.” Han havnet i paradis og så at alle var lykkelige. Han tenkte: ”Jeg burde besøke helvete og se hvordan det er der.” Han fikk seg et turist visum og dro til helvete.

Så snart helvetes engler så hans visa, mottok de han med all slags respekt og ære og ga han en guided tur til torturkamrene. Her brant folk på ilden, alle skrek av angst og smerte. Han oppvartet og vist rundt og behandlet som en konge. Han var veldig fornøyd med turen. Han dro tilbake til paradis, men han foretrakk helvete. Så han fikk seg et immigrant visum til helvete.
Da han ankom, mottok helvetes engler han, men så fort de så hans visum, grep de han og la han i lenker. Da de bar han av sted, ropte han: ”Hva er galt? Jeg var her for noen få dager siden og dere behandlet meg som en konge.” De svarte: ”Da var du turist, nå er du borger.”