Følgende fortelling hørte jeg den britiske fortelleren David Ambrose fortelle 29. September 2009.

Det var en gang en fattig og vennlig mann som satt under et tre. Det var det stedet han kunne sove den natten. Treets lange grener skapte et trygt sted å være. Treet bugnet over av moden frukt. En frukt falt ned og traff hans hode. Mannen smilte mens han fjernet frukten og åt den.

Den natten, mens mannen sov, vokste det opp et tre i hans hode, som blomstret og bar frukt. Mannen våknet og tenkte at nå hadde lykken endelig nådd han. Han høstet den sjeldne frukten. Mannen gikk på markedet og solgte frukten for gode penger.

De andre kjøpmennene ble misunnelige. Da mannen på ny sov under treet den natten, kom de misunnelige kjøpmennene og hugget ned treet. Rundt trestubben som var igjen, vokste det sopp. Da mannen våknet dro han på ny til markedet og solgte den sjeldne soppen og fikk godt betalt. Dette gjorde de andre kjøpmennene enda mer misunnelige. Om natten dro de til mannen og, gravde opp stubben med røtter.

Den natten regnet det. I hullet i hodet ble det dannet en innsjø hvor fisk stortrivdes. Mannen fisket fisken og dro til markedet. På ny fikk han gode penger for fisken og levde godt den dagen. Men som du nå har skjønt, kjøpmennene var nå rasende. Denne gangen ventet de ikke til han hadde sovnet. De dro til han og tettet igjen hullet med jord.

Den vennlige mannen satte ris. Han høstet risen og solgte den og ble nå en rik mann. Han fikk kone og barn, og de barn igjen. Og deres barn fortsatte å fortelle fortellingen, og slik har den blitt overlevert fram til i dag.