En fortelling fra Afrika

Jeg skal fortelle deg om et sted hvor alle raske og etterpå skal jeg stille deg et spørsmål.

I en landsby var det en mann som dro ut for å høste korn. Han la kornet i en kurv som han bar på toppen av sitt hode. Da han gikk ned en bratt og gjørmete ås, gled og falt han. Han gled hele veien fra byen Bamako til byen Kati. Mens han gled, begynte kurven på hans hode å falle, og kornet rant ut. Han gled forbi et hus, og han strakte ut hånden og tok kniv. Mens han gled, kuttet han siv og flettet dette til matte. Han holdt matten framfor seg og fanget opp kornet som falt før det nådde bakken. Så foldet han matten rundt kornet, tok kurven ned fra hodet og la matten i kurven. Så satte han kurven på hodet og reiste seg opp da han hadde sluttet å gli.

Den andre mannen dro ut for å samle korn til sine høner. Han hadde med seg førti høner i femten forskjellige kurver. Da han kom fram, slapp han hønene løs og lot dem plukke det de fant på bakken. Men i det samme fikk han øye på en hauk som stupte ned mot hønene. Mannen fanget alle hønene som løp forskrekket rundt på enga, la hver av dem ned i den kurven de hørte til og dekket til kurvene. Da var hauken nesten nede ved bakken, så han grep den overraskende hauken i dens stjert og kastet den tilside.

Den tredje mannen var ute og jaktet med en venn. De fikk øye på en antilope. Hans venn hadde en god bue og skjøt en pil mot antilopen. Den tredje mannen ble lei av å vente på at pilen skulle treffe antilopen, så han løp selv fram og drepte antilopen med sin kniv. Så flådde han antilopen, delte opp kjøttet og la alt i en sekk og la den på ryggen. I det samme strakte han hånden fram og fanget pilen.