I går ble Toojis video blåst opp fordi den viser ”sex” mellom homofile framfor et alter, et kunstprosjekt blir det kalt. Så blåses det i de sosiale mediers vind om hvor liten respekt det vises gjennom prosjektet for religionens steder og ritualer.

Jeg er såpass gammel at jeg har fått med meg Madonnas ”Like a prayer”, de samme anklagelser, bortsett fra den gang var det forholdet mellom lys og mørk og hvor den mørke attpåtil kan tolkes som Jesus. Madonnas video gjorde et uslettelig inntrykk, et absolutt høydepunkt i mitt forhold til populærkulturen.

Kirken kan gjennom sine ritualer og symboler vise fødsel (dåp), død, tortur og lidelse, men antydninger om samleie skal den ha seg frabedt. Er det en ettersleng av sølibatidealet som hersker fremdeles blant kirkens medlemmer?

Brått ser jeg poenget med myten om Medusa. Medusa ”har seg” ved Afrodites alter, altså hun ligger med guden Poseidon. Medusa blir straffet med et hode dekket av slanger og et blikk som gjør deg til stein. Slangende er de hvesende fordømmelsene og ”stein blikket” forstivnede normativer.
Egentlig burde man diskutere om det faktisk er et kunstprosjekt.