I Korea, for lenge, lenge siden, var det vanlig at folket, gamle og unge, kvinner og menn, kom sammen engang i året, i et buddhistisk tempel. Her feiret de, takket, og ba for lykke og hell. Dette fant sted enten rundt den 12 februar eller 15 dager etter 8. august. Om kvelden pleide menneskene å danse og synge i måneskinnet til langt utpå natten.

Så var det et år at det kom en vakker kvinne til tempelet. Hun ba hver dag foran alteret og om kvelden var hun sammen med de andre. Hun møtte en ung mann. De ble venner og fikk varme følelser for hverandre, og tilbrakte hver kveld sammen. Da festivalen var over, ville han følge henne hjem. Hun ba han la være, men det ville han ikke høre på. Hun løp sin vei, og kom tilslutt til en enslig hytte som lå ved fjellkanten. Den unge mannen fulgte henne, og gikk etter henne inn i hytta.

Da hun så han, ba hun han gjemme seg bak en skjerm som sto i hjørnet på hytta. Han gjorde som hun sa.

Plutselig hørte han to tigere brøle utenfor. «Søster», brølte de, «Vi lukter menneske. Vi er sultne, søster. Gi han til oss.» Den unge mannen skalv av redsel der han sto bak skjermbrettet, men kvinnen svarte: «Brødre, dere viser liten høflighet. Han er min gjest. Gå deres vei!»

Hennes to tiger brødre gikk sin vei, og jenta gikk til gutten bak skjermen og sa med et sukk: «Vær ikke redd for meg. Jeg er ingen kvinne, men en tiger. Du har elsket meg som en kvinne, og jeg er dypt takknemlig ovenfor deg. Men en tiger som blir elsket av et menneske kan ikke leve lenge. Derfor må jeg snart dø.» Han kunne ikke tro sine ører, og han så forbauset på henne. Hun sto foran ham
mer skjønn og vakrere enn noen kvinne han hadde sett. «Nei, nei», sa han, «dette kan ikke være sant. Du må ikke dø. Jeg vil være her og beskytte deg.» Da forvandlet hun seg til tiger, og tilbake til kvinne igjen. Gutten sto med hjerte i halsen. ”Vil du gjøre som jeg sier», sa hun, «Jeg vil at du skal drepe meg. I morgen skal jeg komme til markedsplassen, og skape panikk blant menneskene. Så vil jeg dra og røve kongens datter. Du må komme ut her og finne meg, så skal du drepe meg med
ditt sverd. Slik vil du redde prinsessen, og for alltid ha hell og rikdom med deg.»

Dagen etter, ble tingene slik hun hadde sagt. En tiger løp gjennom gatene og fanget kongens datter. Han gikk til kongen og fikk tillatelse til å dra å drepe tigeren.

Han dro til fjellene, drepte tigeren og reddet prinsessen. Kongen var dypt takknemlig, og ga han sin datter. De giftet seg. Han bygde et tempel, til minne om tigeren, og kalte det ”Ho Wôn Sa”, tempelet ”Tigerens Ønske”.