Tidligere har jeg skrevet noe om erfaringene så langt i å skape materiale til disse lydopplevelsene. Da skrev jeg noe om innholdet, som du kan lese her.

Nå som jeg har fått mer støtte oppleves det som mer krevende å finne et godt innhold, jeg må lese meg opp på en del teori og se på hvordan eget autobiografisk materiale kan henge sammen med det norrøne og det er jo grenser for hvor mye interessant jeg kan finne i mitt liv å fortelle om.

Det har plaget meg å stå på badet å gjøre opptak, men denne gangen gikk jeg gjort det på kontoret.

Lydene kommer fra det hjemlige, det er med på å styrke «det hjemmesnekrede». Dette er bevisst, fordi lydene fungerer som gjenstander og får ulike verdier avhengig av hvordan de settes sammen med det fortalte. Det er spennende å lete etter «hjemlige lyder» som kan brukes kreativt. Så langt har jeg brukt regn, kokte poteter og vandring. I den siste episoden som du får høre i dag, bruker jeg papir. Kanskje det neste blir brødskjæring?

Tiden er temaet jeg arbeider med nå, og jeg følger en slags kronologi, som du vil forstå etter flere episoder. Denne episoden slet jeg veldig med, jeg gjorde om materialet flere ganger og fortsatt er nok materialet veldig voldsomt.

I denne episoden som nå legges ut, tar jeg for meg tre skapelsesmyter: norrøn og to fra gresk mytologi. Alle tre fortellerbiter stammer fra mitt eget repertoar. Det dokumentariske, som er tilstede i alle episoder, kommer fra en «slutt» som jeg ikke skal avsløre her. Teorien er hovedsakelig hentet fra professor Aslaug Nyrnes tanker om Kronos og Kairos. Begge begreper mener jeg er essensielt å forstå som forteller. Det personlige fortellingen kommer fra min første opptreden som forteller.

Dette er gjennomført med støtte fra Oslo kommune.

Om du er på mobiltelefon, lytt til episoden på en av følgende steder:

Når du har lyttet setter jeg pris på om du kan svare på nettskjema her.