Torsdag reiste jeg mot Thurso, en åtte timers lang togreise fra Edinburgh. Jeg befinner meg nå i Nord, med utsikt mot orkenøyene, på landsbygda. Her er det en blanding av nordisk og gælisk, med navn som Hemsdal og Melvik.

Det er fryktelig kaldt her. Vinden blåser konstant. Det første huset jeg bodde i, fyrte kun med ved og var lite modernisert. Jeg frøs så jeg ikke fikk sove de to nettene jeg var der og har nå pådratt meg en liten halsbetennelse. Men det er vakkert og mytisk her og fylt med sauer hvor enn jeg kikker.

Nå har jeg flyttet over til Lyth, her er det et lite kunstsenter med soveplasser, varmen er behagelig. Jeg hadde min siste forestilling i går kveld. I dag skal jeg rett og slett gjøre ingenting. De andre dagene har jeg enten hatt forestillinger eller reist. Men det går ikke tog i dag, så jeg kan bare glo, kanskje gå ut en tur og se om jeg oppdager noen sauer, ellers ingenting. Det kan være at Alex, min vertinne, ønsker vi skal kjøre en tur, kanskje jeg gjør det.

Det kom nordmenn på forestillingen i går, det var hyggelig. De er bosatt i denne delen av Skottland. De føler seg vel hjemme i vikingenes spor. Ellers er det veldig opptatt av norrøn mytologi her oppe i nord, det kommer alltid noen etter forestilling som ønsker å fortelle at katten deres heter Loke eller at de nå leser om norrøne guder.

I morgen reiser jeg mot Edinburgh og på tirsdag reiser jeg hjem til Norge. Selv om jeg liker å reise på denne måten, skal det bli godt å komme hjem. Man befinner seg litt utenfor «normaliteten» når man reiser på denne måten. Man får ikke helt med seg diskursen hjemme. Det skal bli fint å komme hjem til sønn, hund, middagslaging og avatarer.