Vandresagn

Det var blitt en baby til i familien og da moren kom hjem med barnet, spurte storesøster hva det var han hadde mellom beina. Moren svarte at det var noe onkel doktor hadde glemt å ta vekk.

En dag da hun skulle bytte bleie på gutten, ringte telefonen. Hun la gutten ned på et teppe og ba storesøster om å passe på han. I neste øyeblikk lød et forferdelig skrik. Moren kom løpende inn og fikk se jenta stå ved siden av babyen med en blodig saks i hendene. – Nå har jeg tatt vekk det som onkel doktor glemte, sa hun. Den sjokkerte moren for rasende mot sin datter som løp og gjemte seg. Moren fikk tak i noe å tulle om den lille og løp så ut i bilen for å kjøre til sykehuset. Hun startet bilen med et rykk, men merket straks at hun hadde kjørt over noe. Hun hoppet ut og oppdaget sin datter bak bilen, hardt skadet. Den redde jenta hadde sprunget ut og gjemt seg under bilen.

Det ble for mye for moren. Hun maktet ikke å gjøre mer, og ble bare stående der, mens sønnen blødde ihjel og datteren døde av skadene.