Det var en stor opplevelse å fortelle i Stockholm i går. For det første er Fabula, den svenske fortellerorganisasjonen, utrolige dyktige på å ta vare på oss. Vi fikk slippe inn i lokalene tidlig, de serverte oss nødvendig energi, introduserte oss og hotellet lå rett i nærheten. Og vi hadde en tekniker som styrte både lyd og lys.

Etter forestillingen hadde vi en samtale med publikum, de var varme og nysgjerrige. En lytter kom bort og sa: «Jeg skulle ønske jeg var en blanding av dere to.» I samtalen var lytterne veldig opptatt av hvordan Gyrid arbeidet. Hun forklarte og fortalte.

Men de var også opptatt av materialet, hvorfor fortelle dette? Hvordan bringe inn de personlige fortellingene? Var noen av spørsmålene de stilte. Et par kjente materialet fra før, og en syntes vi hadde løst den bærende scenen på en opplysende måte. Dette er en scene vi har slitt veldig med – nemlig scenen mellom Hervor og hennes far. Den scenen er et helt kvad, derfor satte vi pris på at scenen har fått en funksjon.

Nå pakkes VÅR ned for en liten stund. Jeg kommer nok til å skrive mer om arbeidet her på bloggen, og rapport må skrives. Men selve forestillingen skal nå ta en liten pause.

I dag skal jeg undervise eller ha et kurs, som illustrer noe av arbeidet vi har gjort. Deretter spiser jeg middag med Fabula, før jeg reiser hjem tidlig i morgen.