Noen, noen, for at de skal bli stående i ettertidens minne, må dø unge. Gjennom sin unge død skaper de fortellinger slik at generasjoner etter generasjoner kan fortelle om deres altfor unge liv.

Og hun, moren visste at han kom til å dø ung. Likevel ga hun ikke opp. Hun beskyttet han så langt hun kunne. Så var det kanskje sønnens eget raseri som omsider ville felle han, som om all beskyttelsen hadde gjort han for fylt av seg selv og som en dag måtte det sprekke.

Det første Thetis gjorde da han ble født, var å dyppe han i Styx, elven som skiller jorden fra underjorden, Hades rike. Dette badet gjorde spedbarnet usårlig for alle slags våpen. Bortsett fra et sted, det stedet der mor hadde holdt sitt barn i det hun dyppet han ned i elven, hælen.

Sønnen vokste opp og fikk undervisning av kentauren Chiron, undervisningen gikk ut på å gjøre den unge mannen om til en stor kriger. Likevel, da Troja krigen startet, visste Thetis at om sønnen dro i krig, ville han falle. Om han ikke dro, ville han leve et langt liv. For å forhindre han i å reise i krig, kledde hun han opp som en kvinne og sendte han til Kong Lycomedes hoff. Der levde han som en kvinne blant kongens døtre.

Odyssevs skulle samle sin hær og reise mot Troja. Odyssevs visste han ikke kunne vinne den store krigen uten den store krigeren som var blitt opplært av Chiron. Han kledde seg opp som en kjøpmann og dro ut for å finne den unge krigeren. Omsider kom han til Lycomedes hoff. Han spredte ut sine varer og kvinnene kom strømmende til. I all hemmelighet hadde han også tatt med seg en krigstrumpet. Brått blåste han i den, og den unge krigeren, slik han var opplært, grep straks etter våpen. På den måten avslørte han seg og måtte reise med Odyssevs i Troja krigen,

I krigen mistet han sin elskede Patroklos. I raseri drepte han kongssønnen Hector av Troja. Men det holdt ikke. I sitt ville raseri dro han liket rundt Trojas murer. Til gudene selv ble rasende og forlangte at han skulle levere liket fra seg til den sørgende familien.

Det var Hectors bror Paris som drepte Akilles. Med sin pil siktet han mot Akilles hæl og felte han.