Et hebraisk folkeeventyret

Kong Salomos tjener kom andpusten inn i retten, «Vær så snill! La meg låne din raskeste hest!» sa han til kongen. «Jeg må være i en by ti mil sør fra her innen mørkets frembrudd!» «Hvorfor?» spurte kong Salomo. «Fordi,» sa hans skjelvende tjener, «Jeg møtte døden i hagen! Døden så meg i ansiktet! Jeg vet helt sikkert at han er her for å ta meg, og jeg ønsker ikke å være her når Døden kommer for å hente meg ! » «Selvfølgelig,» sa kong Salomo. «Mitt raskeste hesten har hover som vinger. Ta den.» Da Salomo gikk inn i hagen, så han Døden sitte der med et forvirret uttrykk i ansiktet sitt. «Hva er galt?» spurte kong Salomo. Døden svarte, «I natt skal jeg hente din tjener, som jeg akkurat nå så i hagen din. Men jeg skal hente han i en by ti mil sør for her! Med mindre han har en hest med hover som vinger, ser jeg ikke hvordan han skal kunne komme dit innen mørkets frembrudd… «