Jeg kommer fra gode dager i Sverige, hvilket sjenerøst arrangement! Skellefteå har status som fortellerkommune og en uke med festival og konferanse er fullspekket av inntrykk, inspirasjon og ideer. Det vil si jeg kom under berättarkonferansen som begynte torsdag, temaet var bruk av fortelling i pedagogikk og sosialt arbeid. Torsdag besto av fellesforedrag med hvor jeg hadde et innlegg under ”fortelling i klasserommet” med fokus på estetikk, jeg prøvde meg på et politisk innlegg som ble sånn passe mottatt, jeg kommer til å legge ut foredraget her.

Fredag ble innledet med en rekke korte workshops hvor jeg kjørte en fortellersirkel og informasjon om prosjektet Tales og deretter deltok jeg på en sesjon med Ola, en av de virkelige spesialistene på området. Kvelden ble avsluttet med en fin fortellerforestilling på svensk og arabisk, nyinnsamlet materiale fra flyktninger.

Lørdagen ble åpnet med et bransjemøte hvor vi loddet fortellersituasjonen i Norden og hvor vi kan fokusere på det vi anser som behov.
Lørdag avsluttet med fortellerkafe som foregikk fra 1600 til 2200, en salig og herlig blanding av personlige og tradisjonelle fortellinger, myter og livshistorier, skrøner og sannhet.

Comments

comments