På bildet, som ikke har noe med innholdet i fortellingene å gjøre, ser du noe som er gjenglemt et sted ute og deretter dandert av noen andre til en liten utstilling, sikkert for at de som mistet lett skal finne det igjen, likevel en liten utstilling.

Her er noen korte fortellinger

Mannen og hans to koner
Æsop
I gamle dager var det en middelaldrende mann som hadde to koner: en kone som var gammel og en som var ung. De begge elsket ham veldig høyt, og ønsket at han skulle se ut som han passet dem.

Nå ble mannens hår grått, noe den unge kona ikke likte, det fikk ham til å se for gammel ut for henne. Så hver kveld pleide hun å kamme håret hans og trekke ut de grå hårene.

Men den eldre kona så sin mann bli grå med stor glede, for hun ønsket ikke å bli forvekslet som hans mor. Så hver morgen pleide hun å ordne håret hans og trekke ut så mange av de svarte hårene hun kunne.

Hvordan St. Peter mistet håret
Tyskland
Alle vet at hellige Peter er helt skallet, bortsett fra en enkelt hårlokk foran som faller nedover pannen hans, men de fleste kjenner ikke følgende historie som forklarer hvordan dette skjedde:

Da han og Jesus reiste sammen, kom de til et gårdshus hvor kona på gården stekte pannekaker i fett.

Peter kom inn i huset for å tigge om noen pannekaker, mens Jesus ventet utenfor. Kona var en godhjertet kvinne, og hun ga Peter tre varme pannekaker, rett fra stekepannen. Peter var egoistisk, og han gjemte en av pannekakene i hetten på sin kappe, og trakk denne over hodet. Han lot som om han bare hadde fått to pannekaker, hvorav den ene var til Jesus.

Pannekaken under hetten var fortsatt varm, og det begynte å brenne forferdelig, men han kunne ikke gjøre noe med det; Han måtte tåle smerten.

Senere, da han tok av seg hetten, oppdaget han at den varme pannekaken hadde brent seg inn i hodebunnen hans, han var skallet der pannenkaken hadde ligget. Og slik var det så lenge han levde. Bare hårlokken som hadde stakk ut fra forsiden av hetten hans ble spart. Dermed har St. Peters skallede hode en hårlokk foran.

Kilde: Karl Reiser, Sagen, Gebräuche und Sprichwörter des Allgäus, vol. 1 (Kempten: Verlag der Jos. Kösel’schen Buchhandlung, 1895).