Isak, min yngste sønn og jeg dro til sentrum i dag for å kjøpe sko, han trengte sårt noen nye til sine føtter som ikke ser ut til å slutte å vokse. Og jeg trengte også noen nye, converse er ikke bra, jeg har følelsen av at jeg har slitt mine ”egne såler” i mangel av gode såler på converse og føttene kjennes konstant ut som jeg subber i glasskår. Men jeg fant ingen sko, det vil si jeg så et par men de hadde ikke min størrelse. Jeg er provosert, det eneste de kan tilby av sko og støvler, uavhengig av merke, er sort og brunt og eventuelt blått. Hva er dette for noe? Jeg vil ha farger på føttene! Alternativet er nettet, men det syns jeg er en større risk å ta enn å handle klær over nett.

Uansett, en liten rekapitulering av september:

Pus

Den ene fine pusen vår døde for 14 dager siden. Jeg hadde hennes mor og hennes eldre søster, nå er store søster alene igjen. Hun, kalt Stripa, var alltid en engstelig liten frøken og skjøv alltid store søster framfor seg som et skjold. Det var selvfølgelig fryktelig trist når hun døde, men litt lettelse å ha litt færre dyr her i heimen.

Repertoar

Jeg har hatt flere fortelleroppdrag og jeg prøver å holde i sjakk hva jeg har fortalt. I Berlin fortalte jeg Balders død (norrøn myte), Døden i kaggen (norsk folkeeventyr), Kampen mellom de døde (norsk sagn). Ved neste oppdrag som var for læringssenteret fortalte jeg følgende: Rektor Rummelhoff (personlig fortelling), Onkel Johan (selvkomponert over en vits), Tikki Tikki Tembo (regleeventyr), Trekvinnen (dilemma fortelling) og Trollet som trodde han var gravid (erotisk folkeeventyr). Da jeg var i Portugal hadde jeg to korte fortellinger i et opplegg med 5 andre fortellere, dette var en gave fra EU prosjektet til Beja by som hadde bidratt med gratis lokaler: tre troll (norsk folkeeventyr) og kampen mellom de døde (norsk sagn), var det jeg fortalte her.

Denne uken fortalte jeg på oppdrag for human – etisk forbund, for barn i alderen 10 – 14 år: Fiskerkongen (fortelling fra Armenina), øyet i brønnen (dilemma fortelling fra Afrika) og hundevalget (nord – amerikansk fortelling). Dette var et program i samarbeid med filosofen Øyvind Olsholt.

Undervisning

I tillegg til undervisningen på Fortellerkunst, har jeg også hatt andre undervisningsoppdrag denne måneden. I begynnelsen av måneden var jeg i Halden og underviste og i slutten underviste jeg på bibliotekarutdannelsen på HiOA. Spesielt den siste kjenner jeg at jeg blir mer og mer opptatt av.

Utland

Denne måneden ble det to reiser til utlandet i arbeid sammenheng. I Berlin underviste jeg og hadde en forestilling som ikke var den aller største suksess. Undervisningen tror jeg derimot gikk bedre. Forrige helg var jeg i Portugal, her hadde jeg også kurs. Dette var en avsluttende konferanse for EU prosjektet TALES. Nå gjenstår den verste jobben i forbindelse med denne konferansen: rapport og oversettelse av lærerveiledning.

Så gjenstår det da å tråkke inn i oktober, om jeg bare fant noen gode, allerhelst røde sko.