For en uke siden fortalte jeg i Berlin og jeg hadde i tankene å skrive ned hva jeg fortalte for å se hva slags fortellinger jeg både spontant og planlagt forteller framover, det falt litt bort inntil jeg kom på det i dag da jeg fortalte på Kjeller. Oppdraget i dag var ikke en ren fortellerforestilling, men en blanding, hvilket er en form jeg liker. Da får jeg aktivisert publikum. Opplegget i dag var en del av Biblioteksuka. Så i Berlin fortalte jeg den norrøne myten om Balder, deretter folkeeventyret om Døden som blir stengt inne i en flaske, faktisk et norsk folkeeventyr som jeg tenker jeg skal fortelle i et juleprogram jeg har. Siden programmet hadde en ramme på en time maks, avsluttet jeg det programmet med et sagn med tydelig hensikt å skape en uhyggelig stemning, ispedd litt humor.

Så var det dagen i dag, her åpnet jeg med Rektor Rummelhoff, deretter om Onkel Johan som husker så godt. Programmet her handlet om et liv blant fortellinger og motivasjon og jeg tenkte mer på å ta det som kom til meg. Det er synd at det som kommer, er noe jeg kan ”virkelig godt” og ingen overraskelser for meg selv. Neste fortelling var regleeventyret Tikki Tikki, deretter en dilemmafortelling, fulgt av fortellingen om ”Sannheten” og så gjorde jeg det litt vågale valget og avsluttet med en erotisk fortelling. Vågalt fordi det er kanskje ikke noe man bør gjøre på dagtid innenfor en offentlig institusjon. Men den fungerte i hvert fall!

I tittelen over har jeg skrevet ”eksperimentet”. Jeg fikk brått en ide her en dag, som jeg så ofte gjør og så setter jeg meg inn i en strabasiøs arbeidsøkt. Uansett, for en stund tilbake hadde en et opplegg hvor jeg publiserte et innlegg i timen i løpet av 48 timer. Det skal jeg gjenta, ikke så mangfoldig i tid, men i løpet av 24 timer. Men denne gangen kun fortellinger, en fortelling i timen. Altså en liten bloggfortellingfestival. Noen av fortellingene har jeg publisert før, det tar tross alt litt tid å skrive ned disse fortellingene, men noen er nye. Og noen er til og med aldri oversatt til norsk, disse er hentet fra Burtons supplements bind til 1001 natt. Forhåpentligvis representerer fortellingene ulike temaer som kan tilfredsstille ulike smaker.
Det skjer i morgen kl. 1200 og avsluttes søndag kl. 1200.

God fornøyelse.