I skrivende stund er jeg på vei til Romania. Der skal jeg observere et forsøk på oppstart av noe som har med muntlig fortellerkunst å gjøre, samt at jeg skal ha et foredrag om den fortellende situasjonen i Norge. Det er Ben Haggarty som over en periode har hatt kurs for teaterstudenter og det avsluttes med et seminar åpent for alle. Jeg reiser som representant for FEST.

Jeg skal til Transylvania, men jeg får neppe sett mye, for jeg reiser hjem allerede på mandag. Da er det rett på eksamener.

Her er en kort lørdagsfortelling:

Hodja bestemte seg for å gå til dommeren og gi han en gave og fordi plommer var noe som var sjeldent den gangen, bestemte han seg for å ta med tre plommer.

På veien traff han på en bekjent som lurte på hvor han skulle. «Jeg skal til dommeren med disse plommene!» «Hvorfor skal du gi han tre? Gi han to, det er mer enn nok.» Da tok Hodja og spiste opp en plomme.

Videre på veien traff han på en bekjent til som også lurte på hvor han skulle. «Jeg er på vei til dommeren med disse plommene,» sa Hodja. «Hvorfor gir du han to? Det burde holde med en!»

Hodja åt en plomme til og den siste bar han til dommeren. Da han kom inn til dommeren, bærende på plommen, spurte dommeren: «Hva er det du har i hånden?» «Kjære herr dommer, det er en plomme.» «Hvordan spiser man den?» «På denne måten», og med det åt Hodja opp den siste plommen.

Du år ha en riktig god helg, om jeg er heldig får jeg lagt inn et innlegg fra Romanina i morgen.