Kommende uke skal vi ha to prøveforestillinger. Det er på tide. Når det gjelder muntlig fortellerkunst, så er det først med en lytter tilstede at en fortelling finner sitt rom. Vi kan øve og prøve så mye vi orker, men alt kan være bortkastet om det ikke fungerer og berører de det skal angå, nemlig lytteren.

Så er det slik at vi mennesker er automatisk litt late, vi ønsker å gjøre ting med minst mulig motstand og hindringer. Vi tar snarveier og kroppen har automatisert sine bevegelser for at vi ikke skal bli slitne. Slik er det også når vi eller kanskje jeg kun skal snakke for meg selv, når jeg øver. Jeg blir komfortabel, fortellingene fortelles på rutine og på et punkt slutter jeg å lete. Dette er en fase jeg må tvinge meg igjennom slik at jeg stadig fortsetter å søke og forbedre eller forfine prosessen. Da er det godt med ”fremmede” som lytter for da får jeg det tredje øret jeg trenger for å arbeide videre.

Vi skal ha prøveforestillinger onsdag (denne er full) og torsdag. Vi trenger flere publikummer til torsdagen. Prøveforestillingen er kl. 1600 og vil være på HiOA. Om du er interessert kan du sende en epost til: heidi.dahlsveen@hioa.no. Du må beregne to timer, hvor forestillingen varer en time +, men etterpå skal vi ha en samtale med lytterne. Og om du er ekstra interessert i prosesser knyttet til fortellerkunst, vil det også være en prøveforestilling kl. 1800 med Catherine og Daniel. De har en fortellerforestilling beregnet på barn. Den varer ca. 30 – 40 minutter + en samtale i etterkant. Forestillingen er på samme sted, men ikke i samme rom. Jeg følger de som vil ha med seg den andre forestillingen også.

Du er velkommen til å ta kontakt!

Her er 30 sekunders klipp fra prøvene:

Bloggen er framover konsentrert rundt fortellerforestillingen 23.27. Fortellerforestillingen har premiere på fortellerfestivalen i Oslo 23. Mars 2017 og du kan lese mer om det her.