En russer, en franskmann og en engelskmann hadde strandet på en øde øy. Det eneste de hadde var de klærne de sto og gikk i.

Etter dager med sult, varme og søvnløshet, klarte franskmannen å få fanget en vakker gullfisk. Dette gjorde han ved hjelp av en grein fra det eneste treet som sto på øya, med tråder dratt ut fra hans genser, og en krok laget av en papirsaks de fant i lomma til engelsk mannen.

Franskmannen dro fisken i land, og i sin sult klarte de tre nesten ikke å vente med å sluke fisken. Russeren grep tak i fiskens hale og skulle til å slå den mot en stein for å drepe den, da fisken plutselig talte til dem:
”Spar mitt liv, og dere skal få oppfylt to ønsker hver”, sa gullfisken. Mennene ble først målløse, men så sa franskmannen: ”Hvis du virkelig er en magisk fisk, så ønsker jeg meg bort fra denne gudsforlatte øya og tilbake til Paris med en million franc.”

Poff ! Og franskammen var borte.

Engelskmannen og russeren så på hverandre i forbauselse. Men det varte ikke lenge før engelskmannen sa: ”Send meg hjem til London og gi meg en million pund.”

Poff! Og russeren sto alene med fisken i hånda. Han tenkte seg om, og så, med et smil sa han: ”De to guttene var noen virkelig kjekke karer. Jeg savner dem. Send dem tilbake hit, og gi oss tre flasker med vodka.”