I utkanten av en by lå det en gravlund omgitt av et gjerde. Og tett opp til gjerdet sto det et stort nøttetre. En dag kom det to gutter som satte seg under treet. De hadde en bøtte de hadde fylt opp med nøtter. Nå begynte de å dele nøttene seg imellom. ”En til deg og til for meg. En til deg og en til meg”, sa den ene gutten.

På veien utenfor gravlunden kom en tredje gutt syklende. I det han passerte gravlunden, syntes han at han hørte stemmer fra gravlunden. Han stoppet opp for å undersøke dette nærmere. Og ganske riktig, han hørte: ”En til deg og en til meg, en til deg og en til meg.” Gutten ble forskrekket, han visste hva det var. Gutten skalv og tenkte: ”Å nei, det er djevelen og St. Peter som deler de døde sjelene på gravlunden seg i mellom.” Han hev seg på sykkelen og syklet ned veien så fort han kunne. Dette måtte han fortelle til noen. Den første han traff på var en gammel forkrøplet mann som haltet av sted med en stokk i hånda. ”Kom fort”, ropte gutten, ”du vil ikke tro hva jeg har hørt. Djevelen og St. Peter sitter på gravlunden og deler sjelene seg imellom”. Den gamle mannen sa hånlig: ”Tullprat! Vekk! Ser du ikke at jeg har nok problemer med å gå!” Gutten ga seg ikke, og tilslutt humpet den eldre av sted til gravlunden.

Mens de sto ved gjerdet hørte de begge: ”En til deg og en til meg, en til deg..”
Den gamle hvisket ivrig: ”Gutt! Du fortalte sannheten! La oss se om vi kan få øye på selveste djevelen.” Skjelvende av frykt, prøvde de å kikke gjennom gjerdet, men de kunne ikke se noe. Den gamle mannen og gutten presset seg nærmere gjerdet for å få et glimt av djevelen. Men i det samme hørte de: ”En til deg og en til meg. Og en siste til deg. Det var alt. La oss ta de to rett utenfor gjerdet også, så er vi ferdige.”

De sies at den gamle forkrøplede mannen var framme i byen fem minutter før gutten kom syklende.