Du som leser bloggen, har fått med deg krimprosjektet jeg har «puslet med». Nå er hele fortellingen ferdig som en skriftlig tekst, en uvant situasjon for en som meg, som ikke arbeider med tekster på den måten. Jeg arbeider alltid muntlig først og eventuelt skriver ned teksten etterpå, der jeg må. Denne gangen har jeg prøvd den andre måten, skriver først. Men det fine med skriftlige, er at du kan variere i tid og sted på en helt annen måte enn det du kan gjøre muntlig. Du kan kjøre på med karakterer og sidefortellinger som du ikke evner på samme måte når du er muntlig.

Så det jeg har skrevet ned er et manus på 120 sider, og det sier seg selv at det er umulig å gjøre muntlig direkte, det har blitt for komplisert. Nå skal det få hvile en stund, grunnlaget er lagt. Jeg kommer ikke til å arbeide videre med det, før jeg en eller annen gang får støtte til å realisere det. Så nå skal det sove en liten stund, modne noen uker, før jeg finner det fram og kikker over det og ser hvordan jeg skal gå videre med krimfortellingen.