Uansett, et prosjekt kommer i gang med masse motstand, noe nytt skal fødes med de smertene det innebærer. Vi skal bevege oss inn i en fiksjon som ligger langt unna oss selv, men som likevel skal adressere følelser vi har. Fortellinger har en unik rolle når det kommer til å forstå en emosjonell prosess (Habermas, 2019, s. 9). Spesielt fiksjonelle fortellinger er et sted hvor vi kan øve på å forstå komplekse situasjoner som fremkaller vanskelige følelser (Habermas, 2019, s. 10). Gjennom å lytte til en fortelling, kan lytteren få kompetanse i å se hendelser fra ulike perspektiver (Habermas, 2019, s. 12).
Myten vi tar utgangspunkt i skal tematisere frykt i ulike situasjoner eller faser og hvordan vi kan håndtere det vi frykter. Både jotnen Hrugne og guden Tor går inn i en situasjon de begge angrer på og frykter og begge reagerer å fysisk til angrep på den andre. Jeg har selv kjent på følelsen, som sikkert du også, at man blir så redd at man blir for eksempel fryktelig sint.
I prosjektet nå, er vi i en fase hvor vi skal legge et grunnlag for poetikken i forestillingen.
Kilde
Habermas, T. (2019). Emotion and Narrative Perspectives in Autobiographical Storytelling. Cambridge: Cambridge University Press.