Jeg har riktig nok lagt ut innlegg med minuttmysterier flere ganger på bloggen. Men det er påske og tid for gjentakelse. Disse gåtene fungerer på denne måten. Du sier gåten og partneren eller de andre skal forsøke å finne svaret ved å stille spørsmål som du svarer ja, eller nei eller uvesentlig på.

En død mann ligger i skogen, langt fra havet. Han har på seg en dykkerdrakt. Hvordan kan det ha seg?

Svar: Det har vært en skogsbrann. vannet for å slukke ilden med, har blitt hentet fra havet med helikoptre eller fly. De så ikke mannen som dykket i havet, som uheldigvis havnet i kontaineren med vann.

En død mann ligger på et jorde. Han ligger foran et høyt fjell. Han holder et strå i hånden. Hvordan kan det ha seg?

Svar: Tre menn befinner seg i en flyvende ballong. Når de nærmer seg fjellet, finner de ut at de har ikke nok luft til å løfte ballongen over fjellet. De må redusere vekten. Isteden for at alle tre dør, blir de enige om å ta tre strå, og den som trekker det korteste strået, må hoppe ut.

En klokke/bjelle ringer, en mann dør, en klokke/bjelle ringer. Hva har skjedd?

Svar: En blind mann har som vane å svømme i sjøen, og for å finne veien tilbake til stranda pleide hans venn å ringe i en bjelle. En dag var det tåkete, men dette spilte ingen rolle for den blinde mannen. Han la på svøm for det. Det er også en båt ute i tåka, som ringer en bjelle for å advare mot tåka. Mannen hører denne bjellen, og svømmer mot
den og blir kjør ned av båten. Så ringer det i bjella på land.

En kvinne dreper noen med overlegg og innrømmer dette. Men selv om hun blir funnet skyldig i mord, så kan hun ikke settes i fengsel. Hvordan kan dette ha seg?

Svar: Kvinnen er en siamesisk tvilling.

En mann blir funnet død i en telefonboks. Det er glass og blod der. Hvordan kan det ha seg?

Svar: Mannen har vært ute og fisket og fått en stor fisk. Ivrig etter å fortelle dette, rekker han ut hånden i telefonboksen og sier: Den var så stor.

En mann blir funnet død i et rom uten møbler. Han henger en meter over gulvet. På gulvet under er det litt fuktig. Det er ingen vinduer i rommet og døren en låst fra innsiden. Hvordan døde han?

Svar: Han sto på en isblokk da han hengte seg selv.

En mann er på en restaurant og tilkaller kelneren. Han forteller kelneren at det er en flue i hans kopp med kaffe, og ber kelneren om å bringe han en ny kopp. Kelneren kommer med en ny kopp med kaffe og mannen nipper til kaffen. Men anklager da kelneren for å ha gitt han den samme koppen. Hvordan vet han dette?

Svar: Det er sukker i kaffen.

En mann får en pakke i posten. Han åpner den og finner en arm. Han legger armen tilbake i pakken og sender den til mann nr. 2, som gjør det samme, og sender den til mann nr. 3. Denne mannen ser på armen, men isteden for å sende den vekk, kaster han den i søpla. Hvordan kan det ha seg?

Svar: Fire menn strandet på en øde øy, når skipet deres gikk ned. Da de ikke hadde noe å spise, ble de enige om å amputere sine venstre armer, og dele dette mellom seg. Den
ene var en lege, som utførte dette. Men siden ingen kunne gjøre dette på han, skulle han vente til de ble reddet. Da skulle han fjerne sin venstre arm i sympati for de
andre. For å bevise dette, skulle han sende dem sin arm.

En mann får ikke sove. Han står opp, tar telefonen og slår et nummer. I det samme han hører en stemme i den andre enden, legger han på. Han går tilbake til sengen og i det samme han legger seg, sovner han. Hvordan kan det ha seg?

Svar: Naboen snorket så høyt at det hørtes gjennom veggen. Han vekket naboen med å ringe til han, og sovnet før naboen sovnet igjen.

En mann flyr inn på en restaurant og ber om noe å drikke. Mannen bak disken tar et gevær og skyter i taket. Hvorfor?

Svar: Han har hikke.

En mann går ut av et hus På den andre siden av veien for han se en kvinne. Han krysser gata, og kveler henne til døde. Senere, under rettsaken, blir han dømt skyldig, men går likevel ut av retten som en fri mann. Hvordan kan dette ha seg?

Svar: Mannen kom akkurat ut av fengsel, han var ferdig med sin soning. Han har sittet inne for mord på sin kone som forsvant 20 år tidligere. Akkurat i det han går ut av fengsel, for han se henne gå på den andre siden av veien.

En mann går ut av et hus. Han er meget lykkelig. Han drar til togstasjonen og går på et tog. Etter en stund går han på toalettet. senere blir han funnet død, han har hengt seg. Hvordan kan det ha seg?

Svar: Mannen har vært blind i hele sitt liv. Han går ut av sykehus, hvor han har gjennomført en operasjon som har gitt han synet for første gang. På toget må han på toalettet.
Mens han er der, kjører toget gjennom en tunell, og alt blir svart. Mannen tror at han har mistet synet igjen og dette er uutholdelig for han.

En mann hører på radioen. Så går han opp noen trapper og slår på lyset før han skyter seg selv. Hvorfor det?

Svar: Mannen arbeider på et fyr. Mens han lytter på radioen får han høre at et stort skip med mange mennesker har sunket fordi lyset i fyrtårnet ikke var tent.

En mann ligger død på bakken. På ryggen har han en sekk. Hva har skjedd?

Svar: Mannen døde fordi fallskjermen ikke åpnet seg.

En mann parkerer foran et hus. Han roper ut: Jeg er ruinert. Hvordan kan det ha seg?

Svar: Han spiller monopol, og ankommer et hotell i den dyreste gaten.

En mann som har mistet sin far, blir hardt skadet i en bilulykke. Han kommer til sykehuset og inn på operasjonsalen. Legen kommer inn, tar en titt på pasienten og sier: Å nei, min sønn. Hvordan kan det ha seg?

Svar: Legen er hans mor.

Hver morgen så forlater en mann sin leilighet i 11. etasje og tar heisen ned. Når det ikke regner, tar han heisen til 7.etasje og går resten når han kommer hjem om kvelden. Når det regner, tar han heisen opp til 11.etasje. Hvordan kan det ha seg?

Svar: Mannen er en dverg, og kan ikke rekke opp til knappen til 11. etasje, uten hjelp av sin
paraply.

Romeo og Julie ligger døde på gulvet. Rundt dem er det våt og knust glass. Vinduet er åpent, og du kan se halen på en katt som hopper ut. Hva har skjedd?

Svar: Romeo og Julie er gullfisker. Bollen deres har blitt dyttet ned fra bordet av en katt.

Tre menn gikk over en bro, ingen gikk i midten. Hvordan er det mulig?

Svar: Mannen i midten het Ingen.