(ukjent kilde)

Det var en mann som ikke kunne få nok av å spise mango. Da han forlot sitt barndomshjem, bygget han seg et hus med to dører. Og ved hver dør plantet han et mangotre. På den måten kunne han forsyne seg med mango hver gang han forlot huset og når han kom hjem.

Ettersom trærne vokste og grodde, sjekket han dem hver dag for å se om de snart bar frukt. Og da frukten viste seg, sjekket han for å se om de ble modne snart. Han drømte om å plante så mange trær at hele huset ville være omringet av trær.

En morgen så han at frukt hadde modnet på begge trærne. Frukten på treet som sto på høyre side av huset var gul med en anelse rosa på den ene siden. Han visste at frukten kom til å smake vidunderlig. Han gikk til den andre siden av huset og fikk se at frukten der også var gul med litt rosa. Han gikk fram og tilbake og kunne ikke helt bestemme seg for hvilken frukt han skulle ta først. Han tenkte at han kunne ta en frukt fra hvert tre, mens så tenkte han hvor godt det var å ha et tre fylt med frukt, mens han spiste av det andre.

Han satte seg ned, helt ute av stand til å bestemme seg og han ble mer og mer sulten. Uansett hvilken plan han kom opp med så var det som om det var noe annet som var mye bedre. Det brant i han av sult og han gråt seg selv i søvn.

En fremmed kom forbi dagen etter og fikk se den sørgende og gråtende mannen. Han fikk fortellingen og ville hjelpe, så han sa: «Frukten på treet til høyre ser bedre ut enn den frukten på treet til venstre. Begynn med det og nyt det, mens du venter på at den andre frukten skal modne.» Og med det forlot den fremmede mannen han.

Mannen så på mangoene, men kunne ikke bestemme seg for om han skulle begynne med de største eller de minste. Snart sørget og gråt han igjen.

Den fremmede kom tilbake etter noen uker. Han så at den andre mannen var i mye verre forfatning enn sist. Han gråt og var sulten. Han hadde ikke klart å bestemme seg for hvilken frukt han skulle begynne med og imens hadde mangoene falt ned på bakken og råtnet.