Denne adventstiden skal jeg gjøre et forsøk på å legge ut fortellinger hvor kvinner enten er protagonist eller hovedfokus i fortellingen. Den første fortellingen er hentet fra «THE EXEMPLA OF JACQUES DE YITRY» – en samling med korte fortellinger fra middelalderen. Jul er altså ikke et tema i fortellingene.

En morgen møttes loppen og feberen og de kom i snakk om hvor de hadde tilbragt natten. De begge klaget høylytt over nattens uroligheter. Loppen fortalte at hun hadde sovet hos en abbedisse. Men denne hadde skreket høyt ved første bitt og tilkalte en nonne for å finne loppa. Det ble en elendig natt der hun måtte flykte fra nonnens søkende hender.
Feberen fortalte om sin natt. Denne ble tilbrakt hos en fattig kvinne. Straks kvinnen hadde kjent feberen, sto hun opp og gikk ut for å vaske klær i elven. Feberen hadde blitt nedkjølt og holdt på å drukne.

Den følgende natt bestemte de seg for å bytte soveplasser, dette ble en suksess for dem begge. Den fattige kvinnen sov godt og loppa kunne arbeide uforstyrret gjennom hele natten. Mens feberen fikk en het natt mellom to kropper i senga til abbedissen.