Jeg blir stadig friskere og i dag skal jeg ut og ha nest siste fortellerforestilling denne morgen. Jeg skal til en hybel på Sagene klokken 1000. Heisen står her og med brystet full av snørr, trodde jeg i går at jeg skulle drukne i min egen kroppsvæske da jeg gikk opp trappene i går. Forøvrig var jeg på apoteket hvor apotekeren var i særdeles godt slag. Jeg hadde den gule sekken på ryggen (en sekk jeg eier) og da spurte han om jeg ville ha ”i pose og sekk”. Jeg kjøpte kleenex og i det han ga meg kvitteringen sa han at jeg trengte den slik at jeg ikke skulle føle meg snytt. Dessverre var jeg så sausa at jeg fikk ikke respondert med noe annet enn et fåret smil.

Nok om det! En lytter jeg traff forrige uke var på vei til Outland for å kjøpe ”årets” brettspill som familien skulle spille i jula. Men du trenger ikke kjøpe det, tenker jeg. Hva med å lage ditt eget fortellerspill i jula.

Du kan arrangere en egen uformell fortellerstund med barn, voksne, venner eller lignende. Til dette trenger du diverse som kan sette i gang fortellinger, som for eksempel:

Gjenstander: gammel krydderpose eller boks, stoffbit, knapp, parfymeflaske, sukkertøypapir, klinkekule også videre. Gjenstandene legges i en boks eller pose. Under fortellerstunden trekker deltakerne en gjenstand og forteller noe de husker eller en diktet fortelling basert på gjenstanden.

Gamle postkort: trekkes og basert på motiv/tekst forteller man fortellinger fra fantasi eller minne.

Familiebilder: Dette trenger ikke være din egen familie. Du kan finne ”familiebilder” på internett som du kan skrive ut. Bare pass på at bildet gir det rettigheter til å brukes. Bildene kan spres utover og deltakerne velger et bilde som minner om noe i deres egen familie.

Spillkort  – på kortet (der tallet og symbol står) skriver du på hver side følgende: en gjenstand, en aktør (kan være menneske, dyr), følelse og handling. Farge, symbol, tall og det du har skrevet skal alle være med i fortellingen som diktes av deltakerne.

Du kan selvfølgelig legge inn regler og poenggiving eller gjettelek hvor man gjetter om fortellingen er sann eller usann. Om du bruker terninger, så kan summen på terningen fortelle hvor mange minutter man har på å fortelle fortellingen.