Kilde: The second virago book of fairy tales, Angela Carter

Det var en gang en kvinne. Hun gikk ut i skogen for å samle ved og fødte en datter. Hun svøpte barnet inn i noen filler, og la henne under tre og dro sin vei. Fuglene kom og laget et rede rundt henne og matet barnet.

Jenta vokste opp. En dag satt hun på en gren ved en kilde. Hennes ansikt skinte som månene. Sultanens sønn kom til kilden for gi vann til sin merr, men merra trakk seg tilbake av synet av jenta. Han steg ned fra hesten for å finne ut av hva som var galt og han så jenta i treet, hun lyste opp hele stede med sin skjønnhet. Han tok henne med seg og giftet seg med henne.

Da tiden for pilgrim kom, bestemte han seg for å reise og sa til sin mor: ”Ta godt vare på min kone mens jeg er borte.” Moren var meget sjalu på svigerdatteren og så fort hennes sønn hadde reist, kastet hun kona ut av huset. Hun gikk til naboens hus og fikk arbeid der som en tjener. Moren laget en grav i hagen og gravla en sau der. Så faget hun håret sitt sort og la på sminke for å gjøre seg selv ung og vakker. Deretter levde hun i palasset som om hun var sønnens kone.

Da sønnen kom tilbake, trodde han at moren var hans kone. Han spurte henne om sin mor og hun sa: ”Din mor døde og hun gravlagt i hagen.” Deretter lå hun med sin sønn og ble gravid og begynte å begynte å hige etter ting. ”Min gode mann,” sa hun til sin sønn, ”hent druer til meg fra vår nabos hage.” Sønnen sendte en kvinnelig tjener for å spørre om druer. Da tjeneren banket på, åpnet sultanens kone døra. ”Å frue”, sa tjeneren, ”du bor ved siden av oss, gi meg druer så vi kan tilfredsstille begjæret på vår side.” ”Min mor fødte meg i skogen”, sa kona, ”fuglene ga meg hjem. Sultanens sønn har sin egen mor som kone og ønsker nå å tilfredsstille sin kone på min bekostning. Kom hit saks og klipp av tjenerens tunge ellers vil hun avsløre min hemmelighet.” Saksa kom og kuttet av tjenerens tunge. Hun gikk hjem mumlende og ingen kunne forstå hva hun sa.

Sultanens sønn sendte en mannlig tjener for å hente druer. Han banket på døren og sa: ”Å frue, du som bor ved siden av oss, gi meg druer så vi kan tilfredsstille begjæret på vår side.” ”Min mor fødte meg i skogen, fuglene ga meg hjem. Sultanens sønn har sin egen mor som kone og ønsker nå å tilfredsstille sin kone på min bekostning. Kom hit saks og klipp av tjenerens tunge ellers vil hun avsløre min hemmelighet.” Saksa kom og kuttet av tjenerens tunge.

Nå gikk sultanens sønn selv og banket på døren. Han sa: ”Å frue, du som bor ved siden av oss, gi meg druer så vi kan tilfredsstille begjæret på vår side.” ”Min mor fødte meg i skogen, fuglene ga meg hjem. Sultanens sønn har sin egen mor som kone og ønsker nå å tilfredsstille sin kone på min bekostning. Kom hit saks og klipp av tjenerens tunge ellers vil hun avsløre min hemmelighet.” Saksa kom, men hun stoppet den slik av den ble hengende framfor sultanens sønn. Han forsto. Han gikk og gravde opp graven i hagen og der fikk han se sauen. Da han forsto at hans kone faktisk var hans egen mor, fikk han sendt etter ved og brennende kull. Sultanens sønn tente ilden og se der er fortellingen slutt.