Dette er en lang fortelling jeg har delt inn i tre deler. Her kommer tredje og siste del.

Kilde: Kurdish Folktales, Reprinted from The International Journal of Kurdish Studies (Volume QS, Number R, QYYY) with permission of the Kurdish Library in New York.
Collected by: Mohammed Hamasalih Tofiq

«Deres majestet”, sa gutten, “Det var en jeger. Han hadde en falk som han brukte til jakt. Denne falken grep det bytte den skulle og lot ikke byttedyret slippe. På den måten kom aldri jegeren hjem tomhendt og han elsket sin falk over alt.

En dag kom de til en tørr ørken, jegerens vanntaske var tom og jegeren var så tørst at han nesten var blind. Han lette lenge og kom omsider over litt vann som piplet langsomt opp fra jorden. Vannet var gult og mannen var så tørst at han knapt kunne samle vannet med hendene. Da han endelig hadde fått fylt opp hendene med vann og førte det opp mot sin munn, slo falken med vingene mot han slik at han mistet vannet. Mannen ble sint på falken, men foldet hendene på ny og samlet vann. Igjen slo falken med vingene. Denne gangen fikk mannen nok, han grep falken og brakk dens nakke.

Så trakk mannen seg tilbake og fikk øye på en drage, det var dragens gift som rant som vann. Mannen angret og forsto at falken hadde prøvd å advare han. Så sørgmodig ble han, at han fikk horn og ble en fjellgeit. Jegerens hunder satte etter han og rev han i filler.»

«Deres majestet, om du ikke lar min far slippe løs, vil det gå likeens med deg som med jegeren.», sa gutten. Kongen sendte etter sin datter og spurte henne: «Datter, hvorfor har du arrestert mannen?».

«Kjære far,» svarte datteren, «mannen kom med en fisk som lo av meg. Derfor arresterte jeg mannen. Jeg vil slippe han løs så fort han forteller hvorfor fisken lo.» Gutten sa: “Deres majestet, jeg skal fortelle det, men da må hun love å gjøre alt jeg ber om.” Dette ble avtalt.

Gutten gikk til datterens rom. Der oppdaget han en hemmelig dør. Han ba kongens datter om å gi han nøkkelen. Kongens datter ble blek og sa: «Den har jeg mistet!»
Kongen beordret datteren til å finne fram nøkkelen. De åpnet døren og så inn. Der inne sto det 39 store menn. Gutten sa: «Deres majestet, din datter tilbringer hver natt med disse mennene, mens hun sier til min far at hun ikke kan ha fisken fordi det er en mann som ikke får se henne.» Kongen ga gutten et sverd og sa: «Ta livet at disse mennene.» Gutten hugget hodene av dem på kongens ordre og deretter tok han livet av kongens datter. Slik gikk hodeskallens spådom i oppfyllelse.

Gutten ble rikt belønnet, så dro han hjem til de to gamle og der levde de godt.