I går ble konferansen ”Estetikk og barn med særskilte behov” gjennomført, for en dag! Jeg har sittet i styringsgruppen til konferansen, selv om mitt bidrag har heller vært av det lille.

Uansett, det er en sann glede å delta i en konferanse, få ideer og kjenne at kunnskapen siger inn. Det åpnet med Marte Wexelsen Goksøyrs sterke bidrag. Katie Gaudion var en av keynote speaker’ne, hun viste og fortalte om sine designprosjekter i samspill med autister. I det hele tatt handlet mye av konferansen om tekstiler.

Nå gikk konferansen over i sesjoner og her var jeg ikke tilstede, da jeg forberedte egen sesjon. Mer om dette under.

Den andre keynote speakeren var filosofen Ingmar Meland, ”mindblowing!”. Det er jo ikke noe som er så orgastisk som å høre en filosof kunne sin retorikk. Jeg kan på ingen måte gjenfortelle foredraget da det var tettpakket av logikk over overbevisning. Det handlet om bydning av kropp for estetikk, estetikks betydning for mening og hvordan estetikken er på vei over i vanlig meningsdannelse – veldig kort og grov sagt.

Jeg avsluttet dagen med to sesjoner, den ene var holdt av dansekompaniet Landing og den andre Sirkus Sibylla, begge ga en fysisk tilnærming. Men sjongleringen tok knekken på meg, da var et utkjørt etter å ha vært oppe siden kl. 0400 i påvente av en masteroppgave jeg skulle lese igjennom.

Selv var min sesjon fortellersirkel, her gikk jeg raskt igjennom prosjektet Tales og deretter gjorde vi noen øvelser utviklet i forbindelse med EU prosjektet. Dette gikk veldig bra, tiltross for kort tid, om jeg skal si det selv!