Det er mandag 21. august og dagen for videregående. Ja, i dag begynner Isak på videregående skole. Og i og med at det er et stykke dit, skal jeg følge han. Man skulle tro at en femtenåring kan reise rundt i byen alene, og ja, selvfølgelig kan han det. Men bussruten er noe komplisert og en tenåring har hodet alle andre steder enn å tenke på buss, så jeg følger han. Jeg var på foreldremøte der forrige uke og fikk en inntrykk av veien da. Isak begynner på yrkesfag og det er første gang jeg får erfare det. Daniel gikk på det som i dag kalles studiespesialisering, men det kan være at han også hadde valgt annerledes i dag. Man gikk på studiespesialisering fordi man ikke helt visste hva man ville bli. Men i og med at Daniel endre med dataprogrammering, ville han kanskje valgt elektro som Isak.

Isak er ikke skoleflink, men jeg håper at den praktiske tilnærmingen kan gjøre skoleforholdet han fylt med litt mer entusiasme, slik at jeg slipper å stå over han når han skal gjøre skolearbeid hjemme.

Ellers satt jeg i går og redigerte sammen videoen fra 23.27. Det har ligget over meg en stund. For det første er det noe jeg ikke er spesielt god på og så er det et nidtidig klipp og lim arbeid. Videoen skal tjene som en dokumentasjon for videre arbeid. Jeg ønsker å gjøre noe mer ut av forestillingen og arbeidet med det begynner i dag, hvordan er jeg ennå ikke sikker på. Men jeg regner med at jeg finner det ut i løpet av dagen. Dette er en voksenforestilling og ikke så lett å selge rundt, om det hadde vært en forestilling som var rettet mot skolen. Ikke at det er ”så lett” å selge, men markedet og kanalene er på plass der. Du vet litt mer om hvordan du skal gå fram.

Jeg får vekke Isak, og så får du ha en knall mandag. Her er videoen: