Mens jeg var i Roma hadde jeg planer om å intervjue flere fortellere. Det ble det imidlertid ikke tid til, men noen få minutter fikk jeg med Ifigeneia. Det er ikke første gang jeg treffer den greske fortelleren, men det er første gang jeg har fått oppleve henne som «solo forteller». Hun var i den første studentgruppen jeg underviste i Hellas for noen år siden. Deretter vet jeg at hun ble med i et trekløver av fortellere, tre kvinner, veldig ulike. De er fortsatt en trio, men samtidig fremmer og arbeider de med sine solokarrierer.

Under fortellerfestivalen i Roma hørte jeg henne fortelle 2 programmer, jeg likte begge. Det er noe ved hennes nærvær, hun fremmer en forsiktig estetikk og lar fortellingene stå fram med sine tydeliggjorte karakterer. 

Da jeg snakket med henne, kunne hun fortelle at hennes bakgrunn som musiker og førskolelærer brakte henne til fortellingene. Hun likte å drive med folkemusikk og folkedans og fant ut at i den muntlige fortellerkunsten kunne hun kombinere dette. Hun har arbeidet som forteller i ti år og den muntlige fortellerkunsten er hennes primære levebrød. Kombinasjonen av fortelling og musikk er hennes varemerke om man kan kalle det det. Hun forteller primært folkeeventyr, men i internasjonale sammenhenger forteller hun også greske myter.

For øyeblikket interesserer hun seg for fortellinger som begynner der andre slutter. Spesielt gjelder det fortellinger som begynner etter bryllupet.

Jeg håper en dag at vi får mulighet til å høre Ifigeneia i Norge.

Du kan høre hele intervjuet med henne under, på engelsk. Dessverre skurrer opptaket noe, slik er det når man er så uproff som meg. Men uansett, her er opptaket: