Riktig god jul til deg som leser dette. På bildet ser du en snømann som er over 30 år gammel. Det er mulig det blir hans siste jul.

Den grusomme biskopen
Kilde: Myths and myth-makers old tale and superstitions interpreted by comparative mythology by John Fiske.

MYTHS AND MYTH-MAKERS OLD TALES AND SUPERSTITIONS INTERPRETED
BY COMPARATIVE MYTHOLOGY

BY JOHN FISKE

Har du hørt om biskopen kalt Hatto. Denne onde mannen levde på bredden til elven Rhinen. I midten av elven sto hans tårn, nå kalt musetårnet. I år 970 var det en stor hungersnød. Folk kom fra fjern og nær og ba biskopen om hjelp. Selv satt han på lagre av korn. Han ba dem alle gå inn i låven. Da de var kommet inn der, satte han fyr på låven og brant dem alle opp. Deretter gikk han hjem for å spise.

Da han sto opp neste morgen fikk han nyheter om at rotter hadde spist opp alt kornet i et av lagrene og at de nå fortsatte mot der han befant seg.

Da han kikket ut av vinduet, fikk han se enger, åker og veier fylt opp med rotter som var på vei mot hans storslåtte hjem. Biskopen ble livende redd, han tok en båt og rodde ut til tårnet i elven.

Dette hjalp ikke, rottene satte etter mannen. De svømte over, omringet tårnet, klatret opp og til å gnage igjennom steinene. Deretter omringet de den skrikende biskopen og åt han opp.