Kilde: Folk-tales of Angola; fifty tales with Kimbundu text, liberal English translation, introduction, and notes. by Chatelain, Heli, 1859-1908; American Folklore Society Published 1894, Publisher Boston, American Folk-lore Society.

Herr frosk var en flørt, en dag snakket han med kjæresten til elefanten. Frosken blåste seg litt opp, blunket med øynene og sa: ”Du vet, kjæresten din, elefanten.. han er hesten min han!” Da Herr Elefant besøkte sin kjæreste den kvelden, fnyste hun og sa: ”Du er jo bare hesten til Herr frosk!”

Blåsende irritert dro elefanten til frosken, han dundret løs på froskens hjem mens han forlangte at frosken skulle komme ut. ”Sa du til kjæresten min at jeg var din hest?”, ville herr elefant vite. Herr frosk laget en trutmunn og sa: ”Uhørt! Jeg ville da aldri dra til din kjæreste og lyve på den måten!” ”Du får bli med meg så vi får høre hva hun sier”, forlangte elefanten og frosken våget ikke å si imot.

Da de hadde gått et stykke, sa frosken: ”Bestefar, du er stor med lange bein og jeg kan kun hoppe. Du går altfor fort og jeg er allerede sliten. La meg få sitte på ryggen din.” Dette gikk elefanten med på og løftet frosken opp på ryggen.

Etter en stund sa frosken igjen: ”Bestefar, du går så fort og jeg holder på å falle av. Om du tar en liane og putter den i munnen som et tau, kan jeg holde meg fast i den.” Dette gikk elefanten med på og frosken satt på ryggen og holdt fast i tauet. Da de hadde gått litt til, sa frosken: ”Om du stopper bitte litt, kan jeg finne en kvist som jeg kan vifte vekk myggen med, det er så mange mygg her oppe.” Og elefanten gikk med på det også. Så reiste de videre.

Da de nærmet seg, kom kjæresten til elefanten ut. Hun så hvordan frosken red på elefanten og hun ropte ut: ”Du er jo virkelig froskens hest.”

Comments

comments