Det var en fin dag i Cluj i går. Det ble avholdt et seminar som skulle være avslutning for Ben Haggartys uker med muntlig fortellerkunst på teaterskolen. På seminaret fortalte tre studenter, og Ben, Filip og jeg holdt et innlegg hver.

Det var god stemning og deltakerne stilte relevante spørsmål. Det er jo ingenting som er som å være med på artikulere et fag man brenner for.

Etter seminaret dro vi på kafe med studentene, og det ble en liten forestilling i triks man kunne, en immateriell kulturarv seanse ved kafebordet.

På ettermiddagen tok Filip oss med på en lang kjøretur for vise oss landsbygda. Det er virkelig landsbygda, hvor kvinnene går i skaut, eldre kvinner sitter langs veien i tradisjonelle kostymer og følger med på livet som farer forbi, tre ad gangen satt de der. Forunderlig syn at tre og tre kvinner hadde satt seg ved veien.

Vi havnet ved en innsjø, med igjengrodd skog, og dumpingplasser for søppel man ikke vil ha.

Kvelden ble avsluttet med at Ben og jeg hadde en lang prat.

Straks skal jeg stå opp og spise en altfor søt frokost, før jeg ser litt mer av Cluj sammen med Filip og deretter reiser jeg hjem til Norge. Det blir en lang reise og jeg lander ikke i Oslo før ved midnatt. Resten av denne uken er fylt opp med eksamener, kurs og møter og jeg ser virkelig fram til neste helg.

Ha en god mandag!