I går kveld ble programmet til fortellerfestivalen 2017 lansert gjennom en slags ”bransjekveld” hvor styre, ledelse, utøvere, driftere, frivillige og venner av festivalen var tilstede. Fortellerfestivalen 2017 har et fullpakket program og temaet fokuserer på ”tro og tvil” med det det innebærer. Noe av programmet er ”ferdigprodusert” og noe blir produsert av festivalen, en spennende kombinasjon spør du meg. Mette Kaaby leder festivalen for andre året på rad og har tydelige ideer på hva hun ønsker med festivalen, spesielt det å skape utviklende møter gjennom ulike utøvere og personer og uttrykksformer. Med seg har hun Cecilie Stensrud som er festivalens produsent. Noe av faren med dette, er klisjeen ”alle kunstnere forteller en fortelling” som også kom fram i går. Ja, det er mange som formidler en fortelling, men ikke alle driver med muntlig fortellerkunst eller muntlig fortelling. Det er en fare fordi fortellerfestivalen kan fort utvannes og bli en festival som mister sin identitet. Samtidig er det viktig at den muntlige fortellerkunsten løftes opp gjennom møter med andre uttrykk og synspunkter. Det blir en fin fortellerfestival.

Jeg selv skal opptre på festivalen med en full forestilling og det er første gang. Jeg har hatt småopptredener på tidligere festivaler men aldri med en hel forestilling. Det skyldes nok at tidligere festivalledere ikke har likt mitt uttrykk, antar jeg, kanskje de til og med syns jeg er for dårlig, hva vet jeg. En festivalledelse har jo sin preferanse. Når jeg selv har arrangert fortellerhendelser, har jeg også hatt mine preferanser. En ny ledelse kommer jo med nye øyne, takk gudene for at det er slik innimellom. Vi trenger alle å røskes opp, jeg også.

Fortellerfestivalen går fra torsdag og ut søndag og hver dag har sitt spesielle fokus med mange spenneden navn fra ulike sjangere tilstede. Det er også noen spennende kurs som anbefales!

Du kan lese festivalprogrammet her. Og du kommer selvfølgelig, regner jeg med.

Og vi, vi har brukt to dager på arbeide med programmet nå og har to øvelsesdager neste uke også. Det er mange tanker som skal holdes rede på både når det gjelder form og innhold og å få tanketråder til å henge sammen og sprike der det skal sprike.