Jeg har vært forelsket og har trodd det var den ene forelskelsen jeg kom til å oppleve, men så har jeg opplevd det igjen og igjen. John Travolta hang på rommet og jeg kysset hans plakatmunn hver morgen. En gang gikk forelskelsen virkelig over styr, jeg forelsket meg i en som var på rømmen. Han gjemte seg i den leiligheten jeg leide, men det tok ikke mange dagene før politiet i sivil kom og banket hardt på døren. Hvordan de i all verden klarte å finne fram til meg i løpet av et par dager har jeg aldri fått vite. Dette er nesten 25 år siden og overvåkingsutstyr kan umulig ha vært så utviklet som i dag, men det fantes vel metoder uten at jeg egentlig har satt meg inn det. Poenget er at så forelsket kan man altså bli.

Dagens fortelling har en bokstavelig fordreing av hodet. Tittelen på fortellingen er nesten lengre enn selve sagnet: ”De underjordiske dreier hodet om på Holger Olsens datter” og er hentet fra 0. T. OLSEN, NORSKE FOLKEEVENTYR OG SAGN SAMLET I NORDLAND

Ane og Elen, to søstre og to av døtrene til Holger Olsen, satt I fjøset og passet på kua som skulle føde. Da kom brått de underjordiske, de tok tak i Ane og vred om hodet på henne. Så ille var det at haken vendte feil vei. Elen sprang skrikende inn til faren og fortalte hva som hadde hendt. Faren løp til fjøset og så med forferdelse at det var skjedd det datteren hadde fortalt.

Med store vanskeligheter og etter mange forsøk lykkes det Holger å få datterens hode snudd den riktige veien. Men datteren måtte i syv uker gå med bevergeld (kjertler ved halen til beveren) rundt nakken. Dette hjalp, de underjordiske rørte ikke datteren igjen.