Følgende fortelling har jeg gjort om til en dilemmafortelling.

Kilden er: Richard F. Burton, Supplemental nights to the book of the thousand and a night with notes anthopological and explanatory, Volume II, 1886

Det var en gang en konge som hadde tre koner. En dag satt den ene kona og lekte med kongens hår, hun dro ut et hårstrå som falt ned på hennes fang og straks fikk dronningen et sår på låret, hun skrek ut av smerte og svimte av.

Om natten gikk kongen og hans andre kone opp til et rom hvor månens stråler skinte inn. De la seg til å sove, månelyset falt på dronningen og straks våknet hun av smerte og ganske riktig, hun hadde fått en brennmerke på siden. Kongen våknet forskrekket opp og sa: ”Hva har skjedd?” Han så merket på dronningens kropp.

Den tredje dronningen fikk greie på dette, hun sto opp og gikk til deres rom. For å komme dit, måtte hun gå over plassen. Ute var det stille i mørket, men i det fjerne kunne hun høre noen som malte i en håndkvern. Øyeblikkelig falt dronningen sammen i smerte og hun skrek ut, mens hun prøvde å skjule hendene. Tjenere kom og hjalp henne tilbake til hennes rom. Her falt hun sammen på sengen og gråt, tjenerne undersøkte henne og fikk se store sår på hennes hender.

Hvilken av disse tre dronninger var mest følsom?