Nei, dette handler ikke om et hyggelig og kanskje høylytt samvær med andre, eller jo det gjør det. Men ikke slik du eller jeg normalt tenker på fest. FEST er forkortelse for det europeiske fortellernettverket, som jeg sitter og gjør en jobb for. Denne uken møtes vi, en gruppe, i Belgia for å arbeide videre med det som kalles for «Strand 3». FEST fikk EU midler for fire år til å se på diverse angående fortelleren i Europa og strand 3 skal se nærmere på utdanning av fortellere.

Vi har gjennomført en stor spørreundersøkelse og på møtet skal vi analysere dataene og legge struktur for videre arbeid. Jeg skriver sikkert et lite innlegg fra Belgia. Jeg reiser dit i morgen tidlig og tilbake fredag ettermiddag.

Her får du en sniktitt på noen av resultatene:

Bloggen ja. Bloggen har siden begynnelsen av januar «spydd» ut fortellinger. Dette var et grep jeg gjorde for å oversikt over fortellingene på bloggen. Det var altså tidligere publiserte fortellinger som jeg fikk ryddet litt opp i. Heretter vil det være litt mer normale tilstander på denne bloggen, om det er mulig å oppdrive noe slikt.

Nå rydder jeg opp i alle fortellingene jeg har lagret på dataen, så fortellingene vil nok fortsette å strømme ut, men ikke så hyppig som den siste måneden.

Da er det å si en riktig god tirsdag til deg! Her følger en fortelling:

Få bestemt deg da!

En gjenkjennbar situasjon om du er i en konflikt og du vil egentlig ikke måtte velge side. Det fortelles at det er derfor flaggermusen er slik den er, og skamfull er den også over dette.
Det finnes flere varianter av fortellingen. Følgende er Modac urfolket og gjenfortalt av Joseph Sherman.

Da verden var ny var det en stor krig mellom fuglene og dyrene. Flaggermusen ville være på den vinnende siden samtidig ønsket han ikke å kjempe, så han gjemte seg under et tre.

Fuglene var i ferd med å tape krigen. Da kampen stoppet for kvelden, kom flaggermusen ut av sitt gjemmested og dro til dyrene.

Dyrene trodde han var en fugl. «Nei, nei,» sa flaggermusen, «Hvorfor tror dere det? Jeg har jo tenner og pels.» Dyrene lot han bli, men da kampen begynte på ny dagen etter, samlet han vingene sine og gjemte seg inne i en stamme.

På dag nummer to så det ut som dyrene ville tape. Den natten dro flaggermusen til fuglene. De trodde han var et dyr. «Nei, nei,» sa flaggermusen, «Se jeg har vinger.»

På den tredje dagen skulle flaggermusen til å gjemme seg igjen, men et rådyr fikk øye på han og ropte på flaggermusen. Dyrene sa at han tilhøre deres side, men fuglene protesterte. Krigen stoppet opp og de diskuterte for så å omringe flaggermusen:
«Sviker,» ropte de. Flaggermusen ropte: «Ikke skad meg. Ser dere ikke at krigen har stoppet. På grunn av meg har dere glemt krigen.» Ja, det var både fuglene og dyrene enige i.
Men hva med flaggermusen? Han var det ingen som ville ha noe med å gjøre.

Flaggermusen skammet seg så veldig og få har sett han siden. Nå flyr han bare om nettene slik at ingen skal merke seg han og minnes at han var en som var for feig til å bestemme seg.