Fenrisulven var et av Lokes merkelige barn. Etter hvert som han vokste opp skjønte gudene at Fenrisulven var en ganske farlig fyr. Derfor tenkte de at det var best med båndtvang.

Problemet var bare å lure Fenrisulven til å la seg binde. Først tok de en tjukk lenke og ertet Fenris med at han nok ikke ville klare å bryte seg ut av den. Fenris var sikker på at han kunne det og lot seg binde. Første gang Fenris rykket i lenken gikk den i stykker.

Etterpå lagde gudene en dobbelt så sterk lenke og ba Fenris prøve seg på den. Fenris dro alt han kunne i lenken og klarte å komme fri denne gangen også.
Nå ble gudene redde for at de ikke skulle klare å binde Fenris og de ba dvergene om å lage en lenke som var sterk nok. Dvergene smidde en magisk lenke av kattestøy, kvinneskjegg, fjellets røtter, av bjørnesener, fuglespytt og fiskeånde. Lenken ble glatt og myk som en silkesnor, men veldig sterk.

Gudene tok Fenrisulven med ut på en holme og viste han silkebåndet. De sa at båndet var litt sterkere enn en skulle tro når en så på det, men Fenris kunne jo prøve seg på å komme seg løs. Fenris mistenkte at gudene hadde brukt trolldom, og han visste at det kunne han ikke kjempe mot. Men Fenrisulven var redd for at gudene skulle synes han var en feiging om han ikke lot seg binde med silkesnoren.

Siden Fenris trodde at gudene ville prøve å lure ham krevde han at en av gudene skulle legge hånden sin i munnen hans. Hvis gudene jukset ville han bite av hånden. Gudene ble nokså skjelvne, for her hadde de et problem. Ingen ville rekke hånden frem. Til slutt la guden Ty hånden sin i munnen på Fenris. Da Fenris prøvde å slite over båndene ble det bare enda strammere og han kom ikke løs. Da lo alle gudene unntatt Tyr, for han mistet hånden.

Gudene festet båndet gjennom en stor stein og stakk den dypt ned i jorden. Fenrisulven glefset og ville bite, men da satte gudene et sverd i munnen hans for å holde ulvegapet oppe. Slik skal Fenrisulven stå helt til Ragnarok kommer.