Det har vært fryktelig stille på denne bloggen de siste dagene. Onsdag reiste jeg til Faro i Portugal. Det er en ting man står i fare for å glemme når man reiser ut: laderen til dataen. Iallfall er det min erfaring. Den skulle jeg ikke glemme denne gangen. Den glemte jeg ikke. Men det jeg glemte, var selve dataen. Så jeg brakte altså med meg laderen uten data. Derfor har det vært stille her i denne lille kroken. Faro var fint. Jeg var der i “Strand 3” møte, ingen ferie. Men vakker by er det allikevel, der jeg vandret mellom hotell og arbeidssted og så storkene bygge reder på hustakene.


God mat er det og. Sist gang jeg var i Portugal var jeg i Beja. Da var det en lokal bacalao i enhver familierestaurant. Denne gangen var det blekksprut og annen sjømat som var essensen. Mye blekksprut, gryte, risotto og lignende. Godt var det.

Veien hjem var ikke like god. Som vanlig hadde jeg overvurdert min egen energi. Det er krøkkete å fly mellom Oslo og Faro. Flyet jeg tok hjem på lørdag landet i Stockholm 2325. Mitt neste fly til Oslo gikk 0920 søndag morgen. Så jeg satt/lå enslig på flyplassen. På mobilen så jeg hele serien Homeland. Tilslutt var jeg så trett at jeg ble oppsatt på å ikke sove, for nå var jeg redd for å sovne fra flyet.


Da jeg endelig landet i Oslo, uvasket og sjanglende, ble jeg stoppet i tollen. Jeg må ha sett ut som et vrak, iallfall på lengre avstand. Det kunne være at jeg var narkoman eller alkoholiker. Da tolleren så meg på nært hold må han ha skjønt at det bare var en god gammeldags trøtthet som forårsaket min snøvling, dupping med knærne, halvåpne øyne og floker i håret. Men for syns skyld kjørte han kofferten gjennom en maskin og lot meg gå videre. Jeg syntes det var fryktelig flaut.
Vel hjemme sov jeg fra 1400 til neste morgen.

I dag skal jeg ha innlegg på konferanse, mer om det i morgen.