Da har jeg våknet etter en lang natts søvn. Det er lenge siden jeg har sovet så godt og så lenge. I kveld er det tid for forestilling! Jeg hadde noen livaktige drømmer. Blant annet hadde jeg puttet to mini elefanter og skilpadder ned i et akvarium og så kom jeg på at jeg hadde glemt å fore dem.

Her er en fortelling om en som også reiste bort:

Lua

Kilde: Myths and myth-makers old tales and superstitions interpreted by comparative mythology av John Fiske

En irsk fortelling forteller at James en natt våknet av lyder i kjøkkenet. Da han gikk dit, fikk han se en gruppe eldre kvinner som satt rundt ildstedet og drakk og lo og vitset. Da drikken var tom, tok de på seg røde luer og sang:
«By yarrow and rue, And my red cap too,
Hie me over to England,»

Så fløy de ut pipa. James løp inn i rommet, grep en lue og fløy med dem. De fløy over sjøen til et slott i England. Der fløy de inn i slottet, de fløy gjennom nøkkelhull fra det ene rommet til det andre og ned i kjelleren hvor de holdt en stor fest. Stakkars James, han var ikke vant til slik festing, han ble full og glemte å sette på seg lua når de andre gjorde det.

Neste morgen fant lordens butler ham døddrukken på kjellergulvet omgitt av tomme tønner. Han ble dømt til henging uten rettsak, men i det han gikk mot henrettelsen, var det en kvinne som ropte: «Ach, Jimmy alanna! Would you be afther dyin’ in a strange land without your red birredh?»

Lorden hadde ingen innvendinger. Den røde lua ble hentet. Da James skulle holde sin siste tale, sa han: «By yarrow and rue, And my red cap too, Hie me away from England,» Og så fløy han av gårde som en rakett tilbake til Irland.