Jeg har ikke fått mye tid til å områ meg. Brukte dagen i går, onsdag, til å lande og ta igjen noe av det som har ligget i dvale mens jeg har vært borte.

Det begynte for noen uker siden, da «vi» befant oss i Volda og utarbeidet forestillingen Vår. Vi var Adverse Camber, Gyrid og meg. Etter å ha hatt fem intense dager der, dro vi med forestillingen til Litteraturhuset og deretter til Stockholm, hvor Fabula storytelling var våre verter.

Inne imellom reisingen, underviste jeg, holdt kurs og opplevde tidligere studenter opptre. Deretter dro jeg til Kina og hadde en fabelaktig opplevelse, hvor jeg fikk se tradisjonell kinesisk fortellerkunst, blant annet. Været var for varmt, maten var varierende og menneskene herlige!

Jeg var et par dager hjemom før det var til fortellerfestivalen i Skottland, hvor jeg skulle oppholde meg en god stund. Fortellerfestivalen drives av det skotske fortellersenteret som ligger midt i Edinburgh. Her hadde jeg min base. Vel etablert i Edinburgh, ble jeg sendt til Aloha, hvor jeg fortalte sammen med Jo. Herlig, til tross for at jeg knapt forsto hva hun sa på grunn av dialekten.

Mens jeg var i Skottland, hadde jeg påtatt meg et oppdrag i England. Adverse Camber administrerte prosjektet og sendte meg til litteraturfestivalen «Off the Shelf.» En glitrende og velrenommert festival med over tjue års levetid.

Så kom den lange reisen mot nord i Skottland. For et vakkert sted. Her bodde jeg først hos Alex Patience, som med tålmod tok seg av meg der jeg frøs i det langstrakte landskapet. Ikke bare pleiet hun meg, men hun kuraterte, sto for scenografi og opptrådte sammen med meg og andre.

Nå er jeg hjemme, jeg er tom. For egentlig vil jeg jo være der ute, der det er fylt med levende fortellinger. I dag reiser jeg ut for å oppleve og veilede en masterstudent i hennes prosjekt.