Da er jeg hjemme etter en natt i Finland. Det var ikke mye jeg fikk sett, ei heller fikk jeg tatt bilder utover et diffust fra det veldesignede toget fra flyplassen til sentrum. Å komme seg til det toget var en særdeles spesiell opplevelse. Avtalen med oppdragsgiveren var at jeg skulle bo i et hotell nær flysplassen, ta flybuss til flyplassen og toget derfra til Helsinki sentrum. Det går ikke tog derfra…. foreløpig…. Alt ser ut til å være under konstruksjon. På flyplassen måtte jeg ta en ny buss til toget. Da bussen stoppet, spurte jeg sjåføren ”Is this it?”. Det så ikke ut som et sted som lignet en togstasjon. ”Ja”, svarte sjåføren, ”du kan ta rulletrappen ned, det vil ta deg tre minutter”… Tre minutter i en rulletrapp. Jeg gikk inn noe som lignet en boks av aliminium. Man kan ta heisen, men det hadde jeg ikke lyst til der jeg var ytterst alene på stasjonen. Jeg gikk for rulletrappen. Det var ikke snakk om en rulletrapp, det var rulletrapp etter rulletrapp, ned i bunnen av et fjell. Det var som om en stor grotte åpenbarte seg. For en opplevelse. Så var en det lang gange gjennom bare fjellet før jeg kom til selve plattformen. Det anbefales om du har anledning.

Ellers gikk kurset greit. Hard jobb i flere timer, men nå har jeg landet hjemme. En fridag i morgen, for alvoret begynner på mandag.