Kilde: A Flowering Tree and Other Oral Tales from India av A. K. Ramanujan

En raja hadde en sønn og en datter. Hans dronning døde og rajaen tok en ny kone. Den andre kona kunne ikke fordra rajaens barn. Alt hun tenkte på var hvordan hun kunne kvitte seg med dem.

En dag tok hun et vakkert krus dekket av perler, hun la en liten slange ned i kruset og fylte det med vann. Deretter ga hun det til datteren for at hun skulle drikke det. Den intetanende jenta drakk al kruset. Slangen gled ned i hennes mage og vokste i takt med jenta. Da hun var blitt større, este hennes mage. Dronningen gikk til kongen og sa at datteren var blitt gravid. Det måtte skyldes broren og kongen gjorde best i å kaste dem inn i jungelen. Dette skjedde så.
De to vandret i jungelen og levde av planter og frukt. Det var det et troll som fikk øye på dem. Det tok med de to hjem og lot dem leve i sitt hjem. Trollet hadde bøfler. En dag melket søsteren en av bøflene, hun varmet melken i kjele over varmen og gikk og la seg og sovnet. Melken kokte over og lukten av søt melk fylte huset. Slangen kjente denne lukten og ble lokket av den. Den kom seg ut av søsteren, gled straks til den kokende melken, drakk den og døde. Nå som slangen var ute av henne, sov hun enda bedre. Broren fant den døde slangen, kuttet den i små biter og hev dem inn i et rom som han stengte og han forbød sin søster å åpne det rommet.

En dag da broren var borte, ble hun nysgjerrig og åpnet døren. I rommet fikk hun se en busk med sjasminer I full blomst. Hun plukket blomstene og laget en blomsterkrans. Da broren kom hjem, ville søsteren at broren skulle prøve blomsterkransen. Da broren fikk øye på blomsterkransen forsto han straks hva som hadde skjedd. Han ba henne om å ikke henge kransen rundt hans hals. Hun var sta og ville ikke høre på han. Da broren forsto at det var noen vei utenom, sa han: Om du må legge kransen rundt meg, ta disse tre småsteinene. Om noe fryktelig skjer med meg, må du kaste de på meg.» Dette gikk hun med på. Så la hun kransen rundt hans nakke og straks ble han til en slange som gled sin vei. Hun ble skremt, men fulgte etter slangen, hvor enn den gled. Da den gled ned i et hull i skogen, satte hun seg ved hullet og ventet på at han skulle komme ut igjen.

Hennes far, rajaen, var ute på jakt og kom forbi der hun satt. Han fikk øye på henne og kjente henne ikke igjen, han forelsket seg i henne og ba henne om å bli med han hjem. Hun fortalte om sin plikt ovenfor broren. Kongen kalte på en slangetemmer, som spilte på sin fløyte og lokket slangen ut av hullet og fanget den. Så dro de alle til kongens palass med slangen i en kurv.

I palasset husket hun hva broren hadde sagt om de tre steinene og hun kastet dem på slangen. Slangen forsvant og der sto broren hennes.

Kongen ville gifte seg med søsteren. Hun og broren forsto at kongen var deres egen far. Hun sa at før de giftet seg, måtte de tale til en åpen hoff. Hun ba om et krus dekket av perler og det fikk hun.

Da hoffet var samlet, plasserte hun kruset foran seg og begynte sin fortelling. Hun fortalte alt som hadde skjedd henne og broren. Det tok ikke lang tid før kongen forsto at disse to var hans egne barn. Han kastet ut den gale dronningen og levde lykkelig med sine barn.

Comments

comments