Da befinner jeg meg i Edinburgh, Skottland sammen med Venke Aure. Vi skal gjennomføre vår fjerde paper performance på «European Congress of Qualitative Inquiry». Dette er, slik jeg forsto det etter åpningen i går, en spinn off konferanse av en amerikansk versjon skapt av Norman Denzin. Konferansen er tettpakket med 250 bidrag og de fleste av bidragene berører arbeid med barn og helse. Programmet begynner for alvor i dag, og Venke og jeg har vårt innlegg i morgen, på torsdag.

Det er flere fra OsloMet tilstede og relativt mange fra Norge, når jeg kikker over listen med bidragsytere. Som sagt, mange av innleggene er knyttet til barn og helse og det er kanskje ikke så forunderlig med tanke på at kvalitativ forskning er nærliggende innenfor de fagområdene. Noen av disse er kombinert med estetiske fag.

Som vanlig, når Venke og jeg er ute reiser, blir det mye latter. I går klarte vi å kjøre buss for langt, grunnen var at bussjåførene annonserer ikke stoppestedene, og ingen av oss våget å spørre om hvor vi egentlig skulle gå av, før det var for sent. Vi hev oss av bussen og gikk over på den andre siden av veien for å ta buss tilbake, hvilket ga oss et lite nervøst sammenbrudd, for du må ha akkurat 1,7 GBP i lomma. Det koster en busstur og dette må du legge i en slag maskin på bussen så du får en billett. Annet aksepteres ikke. SÅ var det å lete igjennom myntene for å finne ut av de ulike myntenhetene.

Routledge er tilstede ved konferansen, så i går kjøpte jeg tre bøker, som jeg ser fram til å lese. Alle tar for seg etnografi eller autoetnografi som ser ut til å være stort på denne konferansen. I dag har Soyni Madison keynote innlegg og det blir nok dagens høydepunkt foruten en eller annen episk feil Venke eller jeg klarer å gjennomføre i dag også.