Denne fortellingen har jeg en lengre variant av min bok med erotiske tradisjonelle fortellinger.

Kilden er: Richard F. Burton, Supplemental nights to the book of the thousand and a night with notes anthopological and explanatory, Volume II, 1886

En ung mann dro ut på jakt i en fremmed skog. Etter en lang jakt, var den unge mannen utmattet og fant et landlig hus han banket på. Han ønsket litt å drikke. Den vakre fruen i huset ba han inn og de begge likte det de så. Det ene førte til det andre og snart var den unge mannen fruens elsker.
Midt i deres hete elskovs tokt, kom fruens mann hjem. Den unge mannen hadde ikke noen mulighet til å rømme og for å gjemme seg hoppet han ned i en vanntank som sto ute på gårdsplassen. Der fløt det et uthult gresskar som han trakk over hodet. I det mannen gikk forbi, fikk han se gresskaret i vannskorpa og han tok en stein som han prøvde å treffe gresskaret med. Den unge mannen holdt pusten og prøvde på et kløktig vis å unngå steinene som mannen kastet etter gresskaret, uten at han kunne se mannen selv. Heldigvis for han, ble mannen etter hvert lei av å prøve og gikk inn i huset til sin kone. På den måten kom den unge mannen helskinnet unna.

Dagen etter kunne han ikke la være å fortelle om gårsdagens bragd for en flokk med menn på en kafé. Kvinnens mann var blant menneskene og han kjente igjen historien. Han planla en hevn og han lot som om han moret seg over fortellingen og ba han bli med seg hjem til et måltid. Den unge elskeren takket ja, men da de nærmet seg hjemmet, kjente han en forvirrende uro. Vel fremme, presenterte mannen sin kone og ba den unge mannen fortelle om sin utrolige opplevelse. Mannens hevn var å ta dem begge på fersken for så å drepe dem. Den unge mannen fortalte sin fortelling og kløktig avsluttet den med: ”Jammen var jeg lykkelig da jeg våknet i rett tid fra denne drømmen.” Alle tre lo godt, og det er ikke lett å si hvem som var mest lettet over at virkeligheten ble presentert som en drøm.