Nå sitter jeg på flyplassen i København og venter på et forsinket Norwegian Air fly. Nå er ikke det sjelden, men jeg er glad det er forsinket og det skal jeg komme tilbake til.

FEST i Slovenia ble i går avsluttet med hei dundrende fest, god middag, godt selskap og fin konsert. De fleste hev seg ut i på dansegulvet, som ikke var et gulv, men en plen. Jeg gjorde det ikke. Jeg satt godt trygt i en stol og inne imellom lot jeg som jeg var en fotograf. Dagen i dag vandret jeg på marked sammen med Ben, kjøpte meg noen retro kommunistiske solbriller, pratet om både det ene og det andre. Spiste lunsj med Mette, Abbi og Ben og dro så til flyplassen. Det viste seg at Mette og jeg hadde ulike flyruter. Vi skulle ta samme fly til København, men derfra skulle hun reise med SAS og jeg Norwegian. På billetten sto det at jeg hadde en times ventetid i København.

Men ombord i flyet ble vi sittende. Bagasjesystemet på flyplassen hadde sluttet å virke og alt måtte lastes manuelt. Tiden var og rakk og begynte å spise seg av den timen jeg hadde til gode i København. Snart innså jeg at jeg nok ikke rakk flyet og prøvde å ringe Norwegian. De er jo heller ikke kjent for å være kundevennlige, i tillegg til å ikke holde tiden. Omsider kom jeg igjennom for forklarte saken. De kunne booke meg om, til en pris på 2500,-. Jeg syntes jo den var drøy for noe jeg var uforskyldt i. Hadde det vært SAS som samarbeider med det flyselskapet som nå skulle frakte meg, hadde det ikke vært noe problem. Men Norwegian hadde ikke den avtalen. Jeg måtte bare ta det, tenkte jeg, jeg fikk klage til flyselskapet og be om erstatning. Så dukket et annet problem opp, jeg var allerede sjekket inn. Kundebehandleren måtte da ringe en kontrollør for å «avsjekke meg» og ba meg holde linjen. Men den linjen kunne jeg ikke holde. For brått skulle flyet lette og jeg måtte legge på. Dermed visste jeg ikke hvor og hvordan jeg lå an.

Alt stresset viste seg å være unødvendig. Da flyet landet fikk jeg en tekstmelding om at det flyet jeg opprinnelig skulle ta, var en time forsinket.

Ja, det kan lønne seg med upålitelig flyselskaper, sånn inneimellom.

Nå vil jeg hjem.